• Početna>
  • Vesti>

Krtinić: Više od polovine potpisa prikupljeno tokom prvog dana potpisivanja peticije

Foto: Radio Mitrovica sever

Prvog dana potpisivanja peticije građana Severne Mitrovice za smenu gradonačelnika,prikupljeno je više od polovine potrebnih potpisa, izjavila je Sanja Krtinić, predstavnica građanske inicijative za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice.

Ona je za Radio Mitrovica sever potvrdila i dodala da je zadovoljna današnjim odzivom građana.

“Jako smo zadovoljni odzivom građana s obzirom na to da je ovo tek prvi dan prikupljanja potpisa i peticije. Možemo samo da kažemo da smo verovatno prikupili i više nego pola od neophodnih 3.640 glasova. Ne znam da li ste ispratili, ali sve vreme su ljudi dolazili i sala je bila puno, sve vreme se potpisivalo i mi, nažalost, nismo stigli da izbrojimo koliko je bilo glasova”, kazala je Krtinić.

Navela je da je današnji dan protekao bez incidenata, nepravilnosti i neregularnosti.

“Gospodin Ugljanin je posetio ovo mesto, ispratio je kako teče proces potpisivanja peticije, tako da smo zadovoljni. Peticija se nastavlja sve dok ne sakupimo više glasova nego što je potrebno. Sa druge strane, ne želimo da bude prostora za vraćanje ili osporavanje peticije”, poručila je Krtinić.

Rok za prikupljanje potpisa ističe 22. januara, a ukoliko Inicijativna grupa ne uspe da ih prikupi do tog datuma, imaju pravo da zatraže dodatnih 15 dana od kosovskog Ministarstva administracije lokalne samouprave.

Građani u narednim danima mogu da potpišu peticiju u Sportskoj hali u periodu od 9 do 15 časova.

Podsetimo, grupa građana predala je u drugom pokušaju, 7. decembra prošle godine inicijativu za razrešenje gradonačelnika Severne Mitrovice Erdena Atića. Inicijativna grupa je još 22. decembra primila deo dokumentacije, odnosno listu birača u opštini Severna Mitrovica, pa se rok za prikupljanje potpisa računa od tog dana.

Comments

Pročitaj još