• Početna>
  • Vesti>

Operativni plan kosovske policije za novogodišnju noć, više policije na „osetljivim“ područjima

Foto Kosovska policija

Kosovska policija angažovaće dodatni broj pripadnika Kosovske policije tokom dočega Nove godine, a u okviru posebnog operativnog plana – saopšteno je iz KP-a.

Za upravljanje bezbednosnom situacijom KP je pripremila plan „Kraj godine – 2023. i početak 2024. godine“ što podrazumeva dodatno angažovanje Kosovske policije, povećanje prisustva na ulicama, otvorenim prostorima, posećenim lokacijama, ali i na lokacijama sa „mešovitim“ stanovništvom – navode iz KP-a.

„Preduzimanje preventivnih policijskih mera kako bi praznici na kraju godine protekli bez incidenata, podrazumevaće i preduzimanje zakonskih mera protiv eventualnih nezakonitih radnji i borbu protiv negativnih pojava koje izazivaju nestabilnost u zemlji u bilo kojoj meri koja ugrožava red, mir i javnu bezbednost, gde će prisustvo policije biti povećano širom Republike Kosovo, uključujući osetljiva područja, posebno na onim lokacijama sa mešovitim stanovništvom“ – dodaju.

Kosovska policija je, u okviru ovog plana, takođe predvidela povećanje prisustva na putevima i kontrolu saobraćaja.

Apeluju na sve građane da poštuju zakonske odredbe, saobraćajne znakove i pridržavaju se uslova na putevima i da ne upravljaju vozilima pod dejstvom alkohola.

Apel su uputili i roditeljima – da budu oprezniji u sprečavanju nepravilne upotrebe pirotehničkih sredstava od strane dece, kako bi se izbegla opasnost koju mogu izazvati eksplozivne naprave/vatromet, jer su, dodaju – zabeleženi incidenti sa ozbiljnim posledicama.

Dodaji i da će preduzeti sve hitne zakonske radnje gde god primete da je korišćeno oružje ili druga nedozvoljena sredstva koja ugrožavaju bezbednost naših građana.

Comments

Pročitaj još