• Početna>
  • Vesti>

Solidarnost za Kosovo obradovala mališane u Donjoj Budrigi Cernici

Foto: RTV Puls

Francuska humanitarna organizacija “Solidarnost za Kosovo”, u saradnji sa Eparhijom raško-prizrenskom dodelila je danas 65 paketa školskog pribora i igrački učenicima Osnovne škole “Dositej Obradović” u Donjoj Budrigi, kao i 15 paketa osnovcima u Cernici.

“Treba i dalje da nastavimo da pomažemo ovaj narod, naročito mi, Francuzi, kada vidimo u kojim uslovima funkcioniše uslova škola. Francuzi razumeju geopolitičke odnose i dešavanja na Kosovu i Metohiji i svesni su veza između Srbije i Francuske tokom prvog i drugog svetskog rata. Iako nema puno vesti sa Kosova u Francuskoj i stradanju Srba pre 20 – 30 godina, ipak ljudi znaju da treba da pomognu. Kao Francuza čak me je sramota zbog uloge naše države i politike tokom bombardovanja Srbije, to se ne sme zaboraviti i treba nastaviti sa pomoću”, rekao je Tonkred Bovero iz “Solidarnosti za Kosovo”.

Direktor Osnovne škole “Branko Radičević” u Cernici kraj Gnjilana Goran Đorđević, u znak zahvalnosti i svestrane podške, učio je zahvalnicu predstavnicima francuske humanitarne organizacije “Solidarnost za Kosovo”.

Foto: RTV Puls

Solidarnost za Kosovo godinama pomaže Srbe, a posebno decu. Međutum, njenom osnivaču Arno Gujonu vlasti u Prištini zabranile su ulazak na Kosovo još pre pet godina, a ta mera do danas još nije ukinuta.

Comments

Pročitaj još