• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Roba u Leposaviću oduzeta zbog sumnje da nije plaćena carina niti akciza

Foto: Kosovska policija

Kosovska policija zaplenila je danas u Leposaviću u jednom magacinu, robu za koju se sumnja da nema potrebnu prateću dokumentaciju odnosno zbog sumnje da je vlasnik počinio krivično delo „utaja plaćanja obavezne carine, odnosno akcize“.

Nakon što je Kosovska policija – Regionalna jedinica za istraživanje privrednog kriminala i korupcije u Mitrovici-Sever dobila informaciju da se u Leposaviću nalazi skladište u kome je roba, za koju se sumnja da nema potrebnu dokumentaciju, preduzete su istražne radnje, jedinica za borbu protiv krijumčarenja, obavestila je Carinu Kosova koja je izašla na lice mesta i pretresla sporni magacin” navodi se u saopštenju koje je redakcijama dostavljeno isključivo na albanskom jeziku.

Tom prilikom je pronađeno i oduzeto 500 litara alkoholnog pića, 200 litara bezalkoholnog pića, 450 litara ulja, 500 kg šećera, 300 kg konditorskih proizvoda i 10 kutija cigareta.

“Sumnja se da je vlasnik robe izvršio krivično delo: „Izbegavanje plaćanja obaveznih carinskih dažbina ili akcize“ član 312 KPRK. U vezi sa slučajem, sve istražne radnje su usaglašene sa Osnovnim tužilaštvom u Mitrovici” dodaje se u saopštenju.

Comments

Pročitaj još