• Početna>
  • Vesti>

Humani košarkaši sa severa Kosova: Da se bar malo odužimo za sve što je Branko Antić učinio za nas

Foto: Radio Mitrovica sever

Dvodnevna humanitarna akcija “Humanitarni dani košarke za Branka Antića” kao vid podrške velikom humanisti iz fondacije “Srpska solidarnost” održana je u Hali sportova u Kosovskoj Mitrovici.

Akciju su organizovali KK “Trepča” i Fondacija “Crven cvet”, a utakmice su ovim povodom odigrali svi košarkaški klubovi sa severa Kosova, u svim kategorijama – od kategorije “mini basket” do seniora.

Sav dobrovoljni prilog će biti direktno prosleđen na žiro – račun Branka Antića, humanitarca za koga trener i igrač KK “Trepča” Đorđe Mihajlović kaže da je zaslužan za povezivanje ovdašnjih mladih košarkaša sa KK “Partizan” iz Beograda.

“U kamp na Zlatiboru, zahvaljujući Branku, već par godina šaljemo decu, o njihovom trošku. Ovaj naš čin je osmišljen sa ciljem da se sada njemu pomogne u teškoj borbi za njego život i nadamo se da ćemo ovim sredstvima koja budemo prikupili, pomoći koliko – toliko da ćemo se barem malo odužiti za sve što je on uradio za nas” rekao je Mihajlović za Radio Kosovsku Mitrovicu.

Prema njegovim rečima, pored KK “Trepča” kao organizatora, na turniru su učestvovale muške i ženske ekipe svih klubava sa severa Kosova – KK “Centar” iz Kosovske Mitrovice, KK “Zvečan” i KK “Kopaonik” iz Leposavića.

Antić, koji je sada u situaciji da mu je usled bolesti, potrebna finansijska podrška, je sa humanitarnom organizacijom “Srpska solidarnost” nebrojano puta posećivao srpski narod na Kosovu i Metohiji, pomagao svima kojima je pomoć bila neophodna i u više navrata kao domaćin organizovao posete mališana sa KiM centralnoj Srbiji.

Svi građani dobre volje, mogu u skladu sa svojim mogućnostima, uplatiti sredstva na račun 340-32343819-95 i pomoći Antiću u njegovoj borbi.

“Ako neko misli da može da pomogne na još neki način, može pozvati Branka direktno na br. telefona 060/661-61-91” poručuju iz KK “Trepča”. 

Comments

Pročitaj još