• Početna>
  • Vesti>

Nastavak demantija na jučerašnje navode Kurtija i Svećlje; Oglasili se i Lazić, Mojsilović i Janković

Foto: Vlada Kosova (Dželjalj Svećlja)

Nastavlja se demanti na izjave kosovskog premijera Aljbina Kurtija i ministra unutrašnjih poslova Dželjalja Svečlje o strukturi Civilne zaštite i objavljenim imenima navodnih učesnika u sukobu u Banjskoj, ali i navodnog planiranja novog napada iz Srbije. Tvrdnje su javno negirali posle Dragoljuba Delibašića i Blažo Lazić, Žarko Mojsilović i Vučina Janković.

„Najoštrije demantujem laži i neistine iznete na juče održanoj konferenciji tzv. ministra Svečlje o svakom vidu umešanosti u kako navodi – distribuciju naoružanja na Kosovu i Metohiji“ – izjavio je za KoSSev i Blažo Lazić.

„Ovu izjavu, etiketiranje bez ikakvih dokaza, vidim kao perfidni nastavak pritiska na moju porodicu, mene i ostale srbe sa KiM“ – kazao je.

Lazić (1986), živi u Zvečanu, zaposlen je u KBC Kosovska Mitrovica, i otac je maloletnog deteta.

Žarko Mojsilović iz Kosovske Mitrovice snažno opovrgava i demantuje bilo kakvo učešće u grupama koje su spomenute u jučerašnjoj izjavi za medije Aljbina Kurtija i Dželjalja Svečlje, prenosi KoSSev.

“Želim da naglasim da nisam bio uključen, niti povezan ni na koji način u događaje koji su se odigrali u Banjskoj 24. septembra ove godine. Trenutno sam u svojoj kući u Kosovskoj Mitrovici i rado ću se odazvati na poziv nadležnih organa. Oštro negiram svako učešće u navedenom događaju.

Za sve ovo vreme, bio sam dostupan organima, svakog dana na radnom mestu, ne skrivajući se ni u jednom trenutku. Nikada nisam pozvan od strane nadležnih organa da dam izjavu, i moja potpuna dostupnost javnosti i organima vlasti svedoči o mojoj spremnosti za saradnju u bilo kojem trenutku”, rekao je Mojsilović za ovaj portal.

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Vučina Janković takođe je demantovao navode da je deo organizacione strukture Civilne zaštite, što je juče rekao ministar unutrašnjih poslova Dželjalj Svečlja na konferenciji za medije.

“Aljbin Kurti i Dželjalj Svečlja juče su me na konferenciji za medije prikazali kao deo organizacione strukture Civilne zaštite. Ovom prilikom želeo bih da demantujem sve navode kao i bilo kakvu povezanost sa pomenutom strukturom”, naveo je Janković u izjavi za Kosovo onlajn. 

Dodaje da se radi “o klasičnoj laži i čistoj kleveti”.

“Ovim se vrši neosnovani pritisak na mene i moju porodicu. Takođe, navodim da sam spreman da se odazovem na svaki poziv nadležnih organa”, naglasio je Janković. 

Svečlja je juče objavio imena i fotografije Srba za koje tvrdi da su se u Banjskoj sukobili sa Kosovskom policijom. Prema njegovim tvrdnjama, većina njih su pripadnici Civilne Zaštite i Severne Brigade – organizacija koje je kosovska vlada proglasila za terorističke.

Comments

Pročitaj još