• Početna>
  • Vesti>

Humanitarni koncert ,,Otadžbina se brani pesmom” održan u Beogradu

Foto: TV Most

Humanitarni koncert “Otadžbina se brani pesmom” održan je sinoć u Kući kralja Petra u Beogradu. Mališani opštine Savski venac pesmom poslali ljubav i pružili podršku svojim vršnjacima na Kosovu i Metohiji.

Organizatori ovog događaja, predstavnici Arton centra kažu da im je izuzetna čast što na ovaj način mogu da pošalju poruku svom narodu u južnoj pokrajini, da su uz njih i da shvataju u kakvim uslovima naša deca na Kosmetu žive.

Humanitarnu akciji podržali su i predstavnici Kancelarije za KiM.

Veselin Kočanović, zamenik direktora Kancelarija za KiM rekao je da su okupljeni u plemenitom cilju darivanja.

“Davno je rečeno – pokloniće samo onaj skroman, da uvek bude, ko je vaspitan tako da i obilju ostane pojedincima i zajednici osetljiv za tuđe potrebe, nesebičan. Od ogromne je važnosti da se ta osetljivost budi i neguje od najmlađih dana, zato je koncert posebno dirljiv. Jer sva ova dečica oko nas, ovde su jer talentom, pesmom i muzikom žele da pomognu svojim vršnjacima sa Kosova i Metohije i jer plemenito i empatično dete će odrasti u plemenitog i empatičnog čoveka, a saosećanje i humanost čine ovaj svet boljim mestom”, rekao je Kočanović.

Uputio im je zahvalnost, jer, kako je rekao, iako mali uzrastom velikim srcem umeju i žele da pokažu podršku i ljubav.

“Kancelarija za KiM je prepoznala i podržala njihov plemeniti cilj, potrudićemo se da sledeći put sa beogradskim mališanima nastupaju naša talentovana deca sa Kosova i Metohije”, rekao je Kočanović.

Humanitarni koncert “Otadžbina se brani pesmom” organizovao je uz podršku Sektora za saradnju sa SPC i brigu o kulturnom nasleđu Kancelarije za KiM i GO Savski venac.

Comments

Pročitaj još