• Početna>
  • Vesti>

Humanitarno-prodajna izložba radova sa grnčarske radionice u petak u Domu kulture Gračanica

Foto: Dom kulture Gračanica

Dom kulture „Gračanica“ organizuje humananitarno-prodajnu izložbu radova sa grnčarske radionice koja će biti održana u petak (22. decembar) u 16 časova.

U toku oktobra i novembra meseca održana je grnčarska radionica za osobe sa invaliditetom. Jedan od glavnih ciljeva ovih radionica bio je i osnaživanje socijalnih veština i mogućnost da pokažu svoju kreativnost, maštovitost i talenat.

Predavač na ovoj radionici bila je Julija Dubovac master likovni umetnik – vajar i saradnik u nastavi na predmetu Metodika nastave likovnog obrazovanja na Fakultetu umetnosti u Zvečanu, a predavač na psihološko edukativnim radionicama bila je Aleksandra Dimitrijević – psiholog i porodični psihoterapeut.

Učesici radionice, a bilo je njih petoro, jasno su potvrdili očekivanja kada je u pitanju rad i želja da u procesu inkluzije osete da pripadaju društvu, da su deo kulture i deo nas kao i da razvijaju svoje individualne potecijale, postanu samostalni i učestvuju u široj društvenoj zajednici.

Ovo je treća grnčarska radionica koju organizuje Dom kulture „Gračanica“ a kako navode, ona uvek iznova pokazuje da je vredno boriti se za njih, a njihovi radovi i umetnički premeti koje su ovde napravili upućuju na to koliko imaju potencijala, volje i želje da rade i stvaraju.

Izložba će imati humanitarni karakter a novac prikupljen na izložbi biće uplaćen socijalnoj ustanovi „Kuća za omladinu“ iz Gračanice.

Comments

Pročitaj još