• Početna>
  • Vesti>

Inicijativa za smenu gradonačelnika pokrenuta i u Leposaviću; Radović: Nijedna stranka ne stoji iza nas

Foto: TV Most

Nakon pokretanja inicijative za smenu gradonačelnika Severne Mitrovice i Zubinog Potoka, stiže potvrda da je isti zahtev predat i u Leposaviću.

Zahtev za smenu trenutnog gradonačelnika, Ljuljzima Hetemija, primio je predsednik Skupštine Opštine Leposavić, Gorski Burić.

To je za KoSSev portvrdio zamenik kosovskog ministra za zajednice i povratak, Radoica Radomirović, koji je inače iz Leposavića.

„Bili su i predali zahtev Gorskom. U toku je procedura, u ponedeljak će zahtev odneti u Prištinu“, kazao nam je.

Treća sreća

Da je zahtev podnet, potvrdio je za KoSSev i pravnik iz Leposavića, Veselin Radović.

On ga je danas lično uručio predsedniku Skupštine Opštine.

Prema navodima Radovića, zahtev je uspeo da podnese iz trećeg pokušaja. Za prethodna dva neuspela krivi lokalnu vlast.

Kaže da je prvo pokušao da to učini 5. decembra, odnosno u danu kada su sa istim ciljem građani posetili i opštinske objekte u Zvečanu, severnom delu Kosovske Mitrovice i Zubinom Potoku.

„Prvi put kada sam otišao, rečeno mi je da bi to trebalo da uradim u Prištini. Znajući proceduru, pokušao sam da objasnim da to treba da predam u opštinu Leposavić. Nisam naišao na razumevanje da ga predam opštini Leposavić“, kazao je Radović za KoSSev.

Drugi pokušaj usledio je juče, ali, kako kaže, i tada nije „naišao na razumevanje“.

„Pojavio se gospodin (Ljuljzim Hetemi). Insistirao sam da se zakaže sastanak sa predsednikom skupštine opštine, da ja ne bih čekao po hodnicima“, dodao je.

Sastanak je zakazan za danas u 11.00, kada je Radović i razgovarao sa ovim opštinskim zvaničnikom i predao mu zahtev.

„Prihvaćen je zahtev od predsednika Skupštine. Jedan primerak sam uzeo za sebe, a dva ostavio – jedan ide CIK-u, a drugi se upućuje gradonačelniku“, dodao je Radović.

Sada predstoji rok od pet dana u kojem opština mora da odgovori podnosiocima zahteva o ispravnosti istog, a potom slede naredni koraci.

Iza nas ne stoji politička stranka

Na pitanje ko su drugi potpisnici zahteva za smenu gradonačelnika, Radović je kazao da su oni obični građani, ne želeći da iznese njihova imena. Podcrtava i da je cela inicijativa za smenu gradonačelnika potekla od samih građana, te da iza njih ne stoji nijedna politička stranka.

„Svi smo mi građani, tako da ta organizacija ide u pravcu da građani predaju zahtev, a kasnije ćemo da vidimo šta će biti sledeći korak. Nema političkih stranaka. Kao građani podnosimo zahtev, a posle ćemo kao građani tražiti podršku od svih“, naveo je.

Sa druge strane, priznaje da je postojala koordinacija sa građanima koji su započeli proceduru za smene gradonačelnika Zubinog Potoka, Zvečana i Severne Mitrovice.

„U toku smo i gledali smo da to bude jedinstveno“, naveo je.

Inicijativa za smenu gradonačelnika danas je podneta i predsedniku Skupštine Opštine Zubin Potok iz drugog puta, a dan ranije predsedniku SO Severna Mitrovica, takođe iz drugog puta.

Comments

Pročitaj još