• Početna>
  • Vesti>

CIK u Prištini: Stigli su nam zahtevi građana sa severa za razrešenje gradonačelnika

Foto: info.ks. net

Centralnoj izbornoj komisiji u Prištini stigla su četiri mejla, u kojima je u tri priložen obrazac za pokretanje zahteva za smenu gradonačelnika u četiri opštine na severu Kosova.

Portparol Centralne izborne komisije Valjmir Elezi, potvrđujući vest, rekao je da će dopisi koje su dobili biti obrađeni.

“Mogu da potvrdim da smo danas dobili četiri mejla, u kojima je u tri priložen popunjen obrazac za pokretanje zahteva za razrešenje gradonačelnika”, rekao je Elezi medijima u Prištini.

“U ovoj fazi mogu da vam kažem da će pisma biti obrađena i mi ćemo vas o tome obavestiti”, dodao je Elezi.

U četiri opštine na severu Kosova – Severnoj Mitrovici, Leposaviću, Zvečanu i Zubinom Potoku –Grupe građana su pokušale da predaju zahtev za razrešenje albanskih gradonačelnika, onako kako je i predviđeno administrativnim uputstvom.

Predsednik Skupštine opštine u Severnoj Mitrovici Nedžat Ugljanin izjavio je da procedura nalaže, da su tri dana pre podnošenja bilo kakve inicijative podnosioci u obavezi da obaveste predsedavajućeg skupštine.

“Oni to nisu uradili i meni nikakav zahtev nije došao, niti za pokretanje, niti bilo kakva peticija na ime predsedavjućeg skupštine”, rekao je Ugljanin medijima u Mitrovici, nakon neuspelog pokušaja grupe građana u četiri opštine na severu Kosova da predaju zahtev za razrešenje albanskih gradonačelnika.

Comments

Pročitaj još