• Početna>
  • Vesti>

SL: Kurti nastavlja sa podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima

Srpska lista saopštila da Kurti nastavlja sa kampanjom i punom podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima. “Ipak, nepune dve nedelje nas dele od izbornog dana kada će Srbi sa Kosova i Metohije još jednom pokazati da jedino veruju predsedniku Vučiću i da će svojim glasom pokazati da žele da Srbija nastavi da jača jer to znači sigurnost i opstanak Srba na ovim prostorima”, poručuje Srpska lista.

Srpska lista saopštila je da Kurti nastavlja sa kampanjom i punom podrškom listi Dragana Đilasa na predstojećim izborima.

“Danas je tim povodom organizovao nesmetan dolazak na Kosovo i Metohiju Đilasovih pajtosa, Srđana Milivojevića, Miroslava Aleksića, Aleksandra Jovanovića Ćute i ostalih sa ciljem izazivanja podela između Srba na ovim prostorima. Zauzvrat, Kurtiju su Đilasovi pajtosi oprostili što je slao naoružane falange da gone Srbe, što su upucavali naše sunarodnike, što su hapsili bez dokaza i dalje u svojim kazamatima drže Srbe, što otimaju srpsku zemlju u najsramnijim uvredama napadaju našu Srpsku pravoslavnu crkvu”, navodi Srpska lista u saopštenju.

Dodaje da “od svih srpskih muka, Kurtijevi saborci oličeni u Milivojeviću, Aleksiću, Ćuti i ostalima, nisu Kurtiju pomenuli nijednu”.

“Oni su kao dobri poslušnici za srpske muke pod Kurtijevom vlašću okrivili predsednika Vučića i Srpsku listu. Ipak, srpski narod na Kosovu i Metohiji ima dovoljno političkog znanja, iskustva i zrelosti, da prozre one koji rade protiv srpskog opstanka na ovim prostorima”.

“Odlično pamte Srbi sa Kosova i Metohije ko im je uveo pasoš drugačiji od ostatka Srbije, ko im je ukidao polovinu kosovskog dodatka, ko je ćutao dok su nas ubijali i progonili i 1999, i 2000 i 2004. godine, a pamte i to da je Đilasov Borko Stefanović 2011. potpisao ukidanje srpskih registarskih oznaka za građane na Kosovu i Metohiji. Zato što sve to znamo i pamtimo, zato su danas građani bežali sa ulica dok su ih Aleksić, Ćuta i Milosavljević jurili da se slikaju uz reči: Daleko vam lepa kuća! Srbi na Kosovu i Metohiji su svesni svih svojih muka, ali su svesni i da je za to krivac Aljbin Kurti, kome Đilasovi podrepaši ne smeju reč kritike i optužbe da upute jer su sa njim na istom zadatku i sa istom parolom zavadi pa vladaj”, ističe se u saopštenju.

Kandidati za poslanike ispred koalicije „Srbija protiv nasilja“ na vanrednim parlamentarnim izborima u Srbiji posetli su danas Gračanicu. Ispred opštine u ovom mestu pozvali su birače da glasaju 17. decembra i poručili im da su protiv kosovske nezavisnosti i francusko-nemačkog sporazuma.

Predstavnici ove liste jedini su politički akteri na izborima u Srbiji koji su posetili srpske sredine na centralnom Kosovu. Grupa od desetak kandidata za poslanike najpre je prisustvovala liturgiji u manastiru Gračanica povodom praznika Vavedenje presvete Bogorodice, a potom se medijima obratila ispred Opštine Gračanica.

Oni su potom došli u Kosovsku Mitrovicu , gde su položili cveće na mesto pogibije Olivera Ivanovića a potom se obratili novinarima.

Comments

Pročitaj još