• Početna>
  • Vesti>

Stojković: Na ovogodišnjem GRAFESTU 17 dokumentarnih filmova u takmičarskom delu

Foto: RTV Gračanica

Na ovogodišnjem, dvanaestom po redu, Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma i televizijskih formi GRAFEST, koji će biti održan od 4. do 6. decembra u Gračanici, u okviru revijalnog programa biće prikazana tri filma, a u takmičarskom delu 17, koje su odabrali selektori od 36 prijavljenih radova. U revijalnom delu programa biće prikazani filmovi „YU Grupa-Trenutak sna“ Darka Lungulova, „Girl gang“ Suzane Regine Meures i „Treći“ Karima Kasema.

„Na konkursu za takmičarski blok, prijavljeno je 36 radova televizijskih formi, koji su snimljeni na prostoru Kosova i Metohije ili je priča o Kosovu i Metohiji. Selektor Nevena Matović odabrala je 17 najboljih radova koji su ušli uži izbor, a koji će biti prikazani u tri takmičarska bloka u tri festivalska dana. Prvi blok takmičarskog programa počeće u ponedeljak 4. decembra u 13 časova. Pored takmičarskog bloka, imamo i revijalni koji je takođe podeljen u tri bloka, a selektor za revijalni deo ove godine bio je Žarko Milenković“, rekao je, gostujući u Jutarnjem programu RTV Gračanica Ivan Stojković, predstavnik Doma kulture Gračanica.

Stojković je istakao da su iz godine u godinu filmovi učesnika na festivalu u takmičarskom delu sve bolji. On je naglasio da sama minutaža filmova nije bitna, već priča koju film nosi.

Ovogodišnji GRAFEST biće održan pod sloganom „Muzika života“, a organizatori festivala su Dom kulture Gračanica uz podršku Ministarstva za kulturu i Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije.

Comments

Pročitaj još