• Početna>
  • Vesti>

Petković: Proces militarizacije KBS najveća pretnja miru i stabilnosti Zapadnog Balkana

Foto: Tanjug

Današnja proslava dana takozvanih „Kosovskih bezbednosnih snaga“ je ništa drugo do praznik velikoalbanskog šovinizma i promocija ideje monoetničkog samoproglašenog „Kosova“, a glavni afirmator takve ideologije Aljbin Kurti nije se trudio ni da prikrije tu činjenicu, saopštio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

“Postrojavanje paravojske, na koju Priština po Rezoluciji 1244 nema pravo, uz obeležja terorističke „OVK“ i zastave takozvane „velike Albanije“, jeste najotvorenija pretnja državama ovoga regiona prema kojima Kurti i velikoalbanski šovinisti ispoljavaju teritorijalne pretenzije” istakao je Petković.

Petković navodi da Beograd godinama upozorava da je proces militarizacije KBS najveća pretnja miru i stabilnosti Zapadnog Balkana, a da “današnja falangistička smotra to veoma jasno potvrđuje”.

“Formacija koja baštini tradicije zločinačke i terorističke „OVK“ i sama je ista po prirodi i ciljevima, a svako ko to ne primećuje biće i sam odgovoran za svo zlo koje može da proistekne iz Kurtijevog militantnog delovanja” rekao je Petković.

Kurti je, označivši jasno da je KBS naslednik OVK, srpskom narodu na Kosovu i Metohiji nedvosmisleno zapretio novim zločinima i pogromima, i tu pretnju Srbija veoma ozbiljno shvata, istakao je Petković.

“I ovom prilikom najoštrije osuđujemo svaki vid podrške dela međunarodne zajednice ovoj ilegalnoj paravojnoj organizaciji čija se doktrina može svesti na uništenje svih onih koji se protive realizaciji fašističkog koncepta „velike Albanije“ zaključuje se u saopštenju direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića.

Comments

Pročitaj još