• Početna>
  • Vesti>

Bivši članovi Novog DSS optužuju Miloša Jovanovića da im preko posrednika nudi beneficije, iz stranke to demantuju

Foto :RTV Puls

Nekadašnji članovi Novog DSS iz Klokota, Ivica Tomić i Dejan Vujić, tvrde da im je predsednik Nove DSS Miloš Jovanović, preko člana Glavnog odbora te stranke Milana Aritonovića, nudio “novčane i druge beneficije” kako bi ponovo ušli u tu partiju i glasali za nju na predstojećim izborima za Skupštinu Srbije. Ove navode Aritonović demantuje.

Ivica Tomić iz Klokota u opštini Vitina rekao je za RTV Puls da su, nudeći mito i dobru funkciju, članovi Novog DSS od njega zatražili da se vrati u stranku, nakon što je 18. februara podneo ostavku.

“Podneo sam ostavku 18. februara ove godine, kao i svi ostali članovi Opštinskog odbora, podržali smo Borisa Janićijevića. Međutim, pre dva dana, gospodin Milan Aritonović me je pozvao telefonom i ponudio novac i bolju funkciju u toj stranci. Sve sam to odbio, nisam želeo da se vratim. Ta stranka vodi pregovore sa Đilasom, a mene to ne zanima, kao ni novac i funkcija. Važno nam je da ostanemo ovde i da radimo”, rekao je Tomić.

Prema njegovim rečima, Aritonović, koji mu je ponudio mito, je “svu svoju imovinu na Kosovu prodao i odselio se u Beograd”.

Istu ponudu dobio je i Dejan Vujić iz Vitine, direktor Departmana za finansije i budžet u Opštini Klokot.

“Bio sam član Odbora Novi DSS, kada je Boris Janićijević bio predsednik Odbora za Kosovo i Metohiju u Novom DSS. Mi smo 18. februara dali kolektivnu ostavku. Pre dva dana me je pozvao Milan Aritonović, nudeći mi povratak u stranku i razne beneficije, na šta nisam pristao, jer me trenutna politika Novog DSS ne zanima. On je na zahtev Miloša Jovanovića zvao mene i Ivicu Tomića. Njihova politika nam ne odgovara, mi stojimo uz Borisa Janićijevića”, rekao je Vujić.

Milan Aritonović je demantovao navode Tomića i Vujića, tvrdi da se sa njima nikada nije čuo.

“Apsolutna glupost i neistina. Niti sam ja želeo da ih vratim, niti je to naš metod učlanjivanja u stranku, uostalom niti sam se ikada čuo sa tim ljudima. Kod nas se ljudi učlanjuju dobrovoljno, na osnovu političkih načela i ideologije”, naveo je Aritonović.

Comments

Pročitaj još