• Početna>
  • Vesti>

Rakočević: Hvala na priznanju ,,Beli božur”, ne mogu da ga prihvatim, dok sam na čelu UNS-a

Foto: Radio Mitrovica sever

Predsednik Udružena novinara Srbije (UNS) Živojin Rakočević obavestio je danas Društvo novinara Kosova i Metohije da nije u mogućnosti da u svojstvu direktora Doma kulture Gračanica, prihvati priznanje “Beli božur” jer ga dodeljuje ogranak UNS-a, na čijem čelu se trenutno on nalazi.

,,Poštovane koleginice i kolege, članovi Društva novinara Kosova i Metohije (DNKiM), hvala vam na priznanju ,,Beli božur” za najbolju saradnju sa novinarima koje ste dodelili Domu kulture Gračanica, čiji sam direktor. Nažalost, ne mogu da primim bilo koje priznanje svog Udruženja ili njegovog dela dok sam na čelu Udruženja novinara Srbije”, poručio je Rakočević u pismu.

On je zahvalio članovima Društva na priznanju za najbolju saradnju sa novinarima, naglasivši da iako nije u mogućnosti da ga prihvati, zaposleni u domu kulture Gračanica svakako jesi zaslužili ovakvu nagradu.

„Nažalost, ne mogu da primim bilo koje priznanje svog Udruženja ili njegovog dela dok sam na čelu UNS-a“,pojasnio je.

“Zato koristim statutarno ovlašćenje UNS-a i molim predsednicu DNKiM Ivanu Vanovac da organizuje novo glasanje članstva na Kosovu i Metohiji za priznanje „Beli božur“, naveo je Rakočević.

Comments

Pročitaj još