• Početna>
  • Vesti>

Deset dana pred istek roka za preregistraciju, interesovanje građana veliko

Foto: Radio Mitrovica sever, registracioni centar Severna Mitrovici, arhiva

Do isteka roka za preregistraciju vozila sa srpskim oznakama gradova na Kosovu na RKS tablice, ostalo je još desetak dana.

Zamenik direktora Kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, potvrdio je za Radio Kosovska Mitrovica da je do danas na RKS tablice preregistrovano preko 2.000 motornih vozila.

Kosovska vlada odlučila je nedavno da produži rok za preregistraciju ovakvih vozila uz finansijske olakšice do 1 decembra, zbog, kako se u odluci obrazlaže „velike potražnje za registracijom vozila na RKS“.

Prethodno je ovaj zahtev kosovskim vlastima uputio i Eljšani.

Iz Centara za preregistraciju vozila na severu Kosova tokom prethodnih sedmica u više navrata je saopštavano da je broj zahteva veliki i da su zato prinuđeni da rade i subotom.

Preregistraciju vrše vlasnici vozila sa KM, PR, PZ, GL, UR, PE i ĐA oznakama, koje su za Prištinu nelegalne.

Kosovski MUP je izdao i brošuru sa uputstvom građanima vezanim za potrebnu dokumentaciju, a poziv im je upućen i putem SMS poruka.

Podsetimo, pitanje registarskih tablica izazvalo je brojne krize na severu Kosova. Direktor Policije za region sever Nenad Đurić suspendovan je prošle godine , jer je odbio da sprovodi odluku Vlade Kosova o preregistraciji na RKS, Nakon toga Srbi su masovno napustili institucije Kosova na severu, uključujući i pravosuđe.

Comments

Pročitaj još