• Početna>
  • Vesti>

Prvi karate turnir „Trofej Gračanice“ održan u Lapljem Selu

RTV Gracanica

Karate turnir u borbama i katama pod nazivom „Trofej Gračanice“ održan je u Hali sportova u Lapljem Selu. Na ovom sportskom spektaklu učešće su uzeli i karate klubovi sa teritorije cele pokrajine.

Karatisti, kako mlađi, tako i oni starijih generacija imali su jedinstvenu priliku da pokažu svoje znanje i veštine i da se okušaju u borbama i katama na jedinstvenom takmičenju i svojevrsnom nadmetanju koje je ponelo naziv Trofej Gračanice. Pored juniora i seniora karate kluba Senši iz Gračanice, na turniru su se takmičili i članovi klubova iz Severne Mitrovice, Zvečana, Zubinog Potoka, Leška, Štrpca i drugih mesta širom Kosova. Sportsko nadmetanje u borbama otvorila je predsednica opštine Gračanica Ljiljana Šubarić.

Odeljenje za omladinu i sport opštine Gračanica organizator je i ove sportske manifestacije koja se po prvi put održava. To ujedno nije jedina manifestacija koja je pokrenuta u ovoj godini, a sve u cilju obogaćivanja sportskih sadržaja za decu i omladinu ove opštine.

Sudijama ovog turnira, trenerima i rukovodiocima klubova dodeljene su plakete u znak zahvalnosti, a karate klub Senši dodelio je zahvalnice i predsednici opštine Ljiljani Šubarić, kao i Dušanu Cvejiću, direktoru Odeljenja za sport. Gost turnira bio je i poznati bokser Marko Nikolić.

Organizatori turnira su Karate klub Senši i Odeljenje za omladinu i sport Opštine Gračanica.

Comments

Pročitaj još