• Početna>
  • Vesti>

Počela izgradnja dečijeg parka u dvorištu škole “Kralj Milutin”

Foto: Opština Gračanica

Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić sa saradnicima je obišla početak radova na izgradnji dečijeg parka u sklopu dvorišta OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici. 

Predsednicu opštine je dočekao veliki broj dece koja nisu krila zadovoljstvo što će dobiti moderan park za zabavu u slobodno vreme.

„Opština Gračanica je uvek tu za svoje mališane, da ih podrži i obezbedi najbolje uslove za život, igru i radost“, kazala je Ljiljana Šubarić na početku gradnje dečijeg parka u dvorištu OŠ „Kralj Milutin“ u Gračanici.

Šubarić je istakla da je Opština u ovoj godini uložila značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, te da je veoma zadovoljna što će izgraditi i moderno igralište.

„Najvažnije je to što će ono biti i bezbedno za dečiju igru, jer će biti sa tartan (gumenom) podlogom. Ja i moj tim ponosni smo što će ono biti izgrađeno u dvorištu škole „Kralj Milutin“, jer kad vidimo ovu decu da se toliko raduju, onda nam je puno srce i znamo da smo uradili pravu stvar za njih“, kazala je Šubarić.

Arhitekta Sunčica Trajković rekla je da su ranijih godina ovakvi i slični parkovi rađeni od rečnog kamena, ali da je u ovom slučaju u pitanju tartan podloga koja se uglavnom koristi za sportske terene.

„Projekat je osmišljen tako da se sastoji od dela za igru i zabavu dece, a pošto je mesto idealno, jer ima dosta drveća, predviđen je i deo u kome će biti ugrađene klupe i stolovi, te će u letnjem periodu tu moći da se održava i nastava u prirodi“, rekla je Trajković.

Dinamičkim planom završetak radova predviđen za 20 radnih dana, a lokalna samouprava je za izgradnju izdvojila 28.500 evra.

Comments

Pročitaj još