• Početna>
  • Vesti>

Šmigić: Prijava za dobijanje studentskih kartica u toku, studenti Univerziteta u Prištini imaće jednake benefite

Foto: Radio Mitrovica sever

Studentske kartice su jedan veliki projekat  koji je pokrenut na inicijativu SKONUS-a, a koji je podržan od strane Ministarstva finansija i Ministarstva prosvete Republike Srbije.

Student prorektor prištinskog Univerziteta Jovana Šmigić  rekla je za  Radio Kosovska Mitrovica da je juče počela prijava studenata za besplatnu dodelu kartica.

“Ideja je da se potpuno digitalizuje sve što ima veze sa procesom studiranja. Uz pomoć kartice studenti će imati i pristup računima u Poštanskoj štedionici, preko kojeg će primati studentske stipendije i kredite. Kartica će biti potpuno besplatna i platna, tako da će uz pomoć nje studenti ostvarivati različite popuste, uključujući vozni i avio prevoz.

Javile su se za saradnju na tom polju različite kompanije i trgovinski lanci. Proces prijave kompanija još uvek traje, pa ćemo kompletan spisak imati 1.decembra. Tada i počinje upotreba kartica tako da ćemo do tada tačno znati čemu ćemo sve imati pristup”, rekla je Šmigić.

Prijava studenata za dobijanje studentskih kartica na prištinskom Univerzitetu  krenula je juče 13.novembra a svi studenti koji je dobiju moći će da koriste određene benefite. Njih je ukupno 240.000 na teritoriji Srbije.

“Osim toga potrudićemo se da obezbedimo i benefite na teritoriji Kosova. Prvi koji će da osete studenti je taj što neće plaćatu karticu za dom koju su do sada plaćali, već će koristiti ovu koja je sada potpuno besplatna”, dodala je.

Usluge sa popustom u trgovinskim lancima, kompanijama, za avio i vozni prevoz kao i podizanje novca sa računa poštanske štedionice i plaćanje usluga domova su neke od povoljnosti koje očekuju studente.

Comments

Pročitaj još