• Početna>
  • Vesti>

Vučić: Važno je da Srbija nastavi evropskim putem, ali da sačuva svoje interese

Foto : screenshot TV Prva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je dobro da se u 31 od 34 poglavlja vidi napredak i da je važno da Srbija ide napred na evropskom putu, ali da u isto vreme sačuva svoje nacionalne interese.

“Mislim da je važno da se u 31 od 34 poglavlja primećuje napredak. Važno je zbog naše demokratije da se vidi poseban pomak u medijskoj sferi i to je bitno i zbog brojnih neistina koje su iznošene u prethodnom periodu”, rekao je predsednik za TV Prva komentarišući godišnji izveštaj Evropske komisije.

Vučić je dodao da je potrebno još mnogo toga da se uradi.

“Postoje i prepreke, teškoće, one se najčešće vezuju za Kosovo i Metohiju i to ste mogli da vidite u izveštaju”, rekao je Vučić.

Na pitanje da li je zadovoljan izveštajem, Vučić je rekao da je važno napraviti napredak, ali da je za njega najbitniji i najvažniji ekonomski napredak i ekonomski pokazatelj.

Vučić: Pre kraja godine plan za dodatno povećanje plata, biće svakako dvocifreno

Predsednik Srbije najavio je danas da će pre kraja godine biti donet novi plan – za dodatno povećanje plata u javnom sektoru, koje će svakako biti dvocifreno.

“U narednih mesec ili meseci i po dana, pre kraja godine, izaći ćemo sa novim planom za sledeću godinu, kada će ljudi znati kolika će povećanja plata biti u javnom sektoru. Svakako će biti dvocifreno”, istakao je Vučić.

Mi ćemo videti i postarati se da to bude i nešto više od onoga što smo planirali, dodao je on. Vučić je rekao da će plan biti predstavljen u narednih mesec ili mesec i po dana, a pre kraja godine.

Vučić je najavio da će 11. novembra biti u Parizu na mirovnoj konferenciji povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu i da će se sastati sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom.

Comments

Pročitaj još