• Početna>
  • Vesti>

Lajčak kosovskoj opoziciji rekao da je nacrt statuta Zajednice u skladu sa Ustavom

Foto: Društvena mreža Iks Miroslav Lajčak

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak je liderima opozicije u Prištini preneo da je nacrt statuta Zajednice opština sa srpskom većinom u skladu sa Ustavom Kosova, ali im dokument o kojem je bilo reči nije pokazan.

Lider opozicione Demokratske partije Kosova Memlji Krasnići je to rekao nakon sastanka sa specijalnim izaslanikom za dijalog Miroslavom Lajčakom u Prištini 7. novembra, ali je podvukao da nije video taj dokument i da ne zna njegovu sadržinu.

“Moramo da vidimo detalje teksta da bismo bili sigurni da formiranje Zajednice neće promeniti na gore unitarni karakter naše države” rekao je Krasnići.

Lajčak se sastao i sa potpredsednikom Demokratskog saveza Kosova Ljuftijem Hazirijem, te Ramušem Haradinajem iz Alijanse za budućnost Kosova, koji su od Lajčaka zatražili da Evropska unija ukine kaznene mere koje je ranije uvela Prištini, zbog nesaradnje vlade oko deeskalacije situacije na severu.

Lajčak se sa liderima opozicije sastao u okviru dvodnevne posete Kosovu, dok je prethodnog dana razgovarao sa potpredsednikom Vlade Kosova Besnikom Bisljimijem.

Comments

Pročitaj još