• Početna>
  • Vesti>

Do sada RIK-u predate tri izborne liste za parlamentarne izbore, na svima su i kandidati sa Kosova

Foto: Kosovo online

Do ovog momenta, Republičkoj izbornoj komisiji, predate su tri liste za predstojeće vanredne parlamentarne izbore, zakazane za 17. decembar. Na sve tri liste, nalaze se i kandidati sa prebivalištem na Kosovu.

Na izbornoj listi „ALEKSANDAR VUČIĆ – Srbija ne sme da stane“ koju je RIK proglasio za izbore za poslanike Narodne skupštine, između 250 kandidata, četvoro njih ima prebivalište na Kosovu i Metohiji. Tu su Goran Rakić, Danijela Vujičić i Dejan Gurešić iz Kosovske Mitrovice. Četvrti kandidat – Sonja Ilić je iz Gračanice.

Doskorašnji predsednik Srpske liste, Goran Rakić, diplomirani ekonomista je na 27. mestu na listi..

Na 42. mestu je dosadašnja poslanica SNS-a u Skupštini Srbije Danijela Vujičić.

Nekadašnji predsednik Skupštine opštine Severna Mitrovica, dekan Prirodno-matematičkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Dejan Gurešić je na 82. mestu.

Lakar iz Gračanice Sonja Ilić je 98. na listi.

Republička izborna komisija danas je odobrila i listu kandidata za narodne poslanike kolacije SPS, Jedinstvena Srbija i „Zeleni Srbije“, pod nazivom „Ivica Dačić – Premijer Srbije“.

Među 250 kandidata, ih je sa našeg podneblja.

Snežana Paunović, ekonomista iz Peći je četvrta na listi. Zatim, Inženjer elektrotehnike sa prebivalištem u Prištini Srđan Vasić je 72, nekadašnji predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević je 102. na listi, dok je 172. kandidat Dalibor Milunović, diplomirani pravnik iz Leposavića.

Na izbornoj listi “Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka” dva su kandidata sa Kosova, oboje sa prebivalištem u Prištini. To su Radovan Ničić, 30. na listi, za koga je naznačeno da je po zanimanju prezentator i Ivana Stojanović, diplomirani ekonomista, 139. na listi.

Comments

Pročitaj još