• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Jedno neistraženo nasilje i nekažnjeni zločinac, su podloga za novo nasilje nad Srbima

Foto: Srpska lista

Srpska lista reagovala je povodom kamenovanja zgrade u kojoj su smeštene osnovna škola “Desanka Maksimović”, srednja Tehnička škola i Gimnazija u Kosovskoj Kamenici.

“Obaveštavamo javnost da se teror nad Srbima nastavlja širom Kosova i Metohije kao posledica zapaljive retorike i antisrpskog narativa režima u Prištini na čelu sa Aljbinom Kurtijem”, stoji u saopštenju.

I pored svakodnevnih incidenata uperenih protiv Srba od Brezovice do Jarinja, kako se navodi u saopštenju Srpske liste, ovaj vandalski čin je posebno uznemiravajući jer je u pitanju školska zgrada, mesto gde bi pored porodičnog doma, svako dete trebalo da bude zaštićeno i bezbedno.

“Zamislite osećaj i težinu odluke roditelja srpske dece u Kosovskoj Kamenici koji posle ovog kamenovanja, svega par sati kasnije, jutros treba svoju decu da uvedu u tu istu školu i ostave ih nekoliko sati”, navodi se u saopštenju.

Iz srpske liste su dodali da ne čudi što se represija i nasilje nastavlju ali i da apeluju na lokalne i međunarodne organizacije da stanu u zaštitu srpskog naroda, posebno u mešovitim sredinama.

“Imajući u vidu da je nasilje nad Srbima očigledno dozvoljeno, jer nijedan počinilac nije uhapšen, a oni malobrojni, kao u slučaju upucanih Stefana i Miloša budu pušteni da se brane sa slobode, onda ne čudi što se represija i nasilje nastavljaju. Jedno neistraženo nasilje i nekažnjeni zločinac, su podloga za novo nasilje nad našem narodu. Apelujemo na lokalne i međunarodne organizacije da pojačaju prisustvo na terenu, posebno u mešovitim sredinama i stanu u zaštitu srpskog naroda od svakodnevnog maltretiranja. Odgovornost za budućnost i opstanak srpskog naroda je na njima”.

Comments

Pročitaj još