• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista povodom krađe u Osojanu: Međunarodna zajednica da stane u zaštitu srpskog naroda

Foto: Srpska lista

Srpska lista saopštila je da je u toku noći između subote i nedelje ukraden traktor porodici Aleksandra Đurića, samohranog oca tri ćerke i domaćina, koji kako se navodi, živi od poljoprivrede i tako opstaje na Kosovu i Metohiji.

Tim povodom, Srpska lista je uputila oštar protest lokalnim i međunarodnim institucijama navodeći da niko od nadležnih organa nije preduzeo nijedan korak kako bi otkrili odgovorne ili preventivno sprečili nove incidente i provokacije.

“U ime Srpske liste izražavamo oštar protest lokalnim i međunarodnim institucijama koje su odgovorne za mir i sigurnost građana jer i pored upozorenja koje smo poslali pre nekoliko dana da se u Metohiji sprovodi pritisak na srpske povratnike koji su izloženi svakodnevnim provokacijama, čega nije izuzeta ni naša crkva, niko od nadležnih organa nije preduzeo nijedan korak kako bi otkrili odgovorne za prethodno počinjena nedela, niti da preventivno deluju i spreče nove incidente i provokacije”, stoji u saopštenju.

U svom saopštenju Srpska lista je upitala gde je kraj ugnjetavanju srpskog naroda, kao i gde je savest odgovornih.

“U atmosferi svakodnevnih pritisaka na Srbe na Kosovu i Metohiji postavlja se pitanje gde je kraj ugnjetavanju srpskog naroda, i gde je svest i savest odgovornih?” navodi se.

 “Još jednom pozivamo Euleks, KFOR, ali i ambasade Kvinte da u skladu sa svojim autoritetom stanu u zaštitu srpskog naroda. Njihovo ćutanje ekstremisti očigledno pogrešno tumače kao odobrenje, a to je apsolutno neprihvatljivo”, zaključili su iz Srpske liste.

Podsetimo, krađu traktora porodice Đurić najpre je osudila Kancelarija za Kosovo i Metohiju dodajući da je u Osojnu pre nekoliko dana opljačkana i Crkva Svetog arhangela Gavrila. Tom prilikom iz Kancelarije za KiM su pozvali međunarodnu zajednicu da “politiku ćutanja i okretanja glave, zamene proaktivnim pristupom u rešavanju problema Srba čija je egzistencija na Kosovu i Metohiji najbrutalnije ugrožena”.

Comments

Pročitaj još