• Početna>
  • Vesti>

Šta kažu Mitrovčani o promenama u rukovodstvu Srpske liste ?

Foto: Radio Mitrovica sever

Građani Kosovske Mitrovice nekoliko dana nakon što je izabrano novo rukovodstvo Srpske liste, u razgovoru za Radio Kosovska Mitrovica različito gledaju na promene u ovoj stranci. Dok jedni smatraju da se u politici ove partije ništa neće menjati, drugi očekuju pozitivne promene.

Građanin Kosovske Mitrovice Nikola kaže da ne očekuje novine, niti promene.

„U suštini ništa posebno. Nikakv boljitak ne očekujem, mislim da će nam biti isto. Eventualno, možda je mala zamena toga to da je Elek intelektualac i čovek koji je doktor pre svega, pe eto, možda malo bolje bude iznosio te stvari“ rekao je Nikola i dodao da promene u politici Srpske liste ne očekuje.

Nebojša Virijević ističe da uvek postoji nada za bolju budućnost.

„Pa ne znam šta da vam kažem. Uvek, što kažu, postoji ta neka nada za nešto bolje, za budućnost. Nisam neki veliki patriota, da kažem, da u sve verujem. Ali i kažem povodom svega ovoga i novog načelnika Eleka, znamo ga jako dugo vremena i kao dobrog građanina i kao dobrog doktora i nadam se da će bar on nešto da preokrene pozitivno u budućnosti. Da će nešto barem da krene na bolje“ navodi Virijević.

„Ne znam, niti me interesuje, jer mene interesuje samo miran život, a mi mira nemamo. Nemam poverenje, niti znam ko je. niti me interesuje pravo da vam kažem“ odmahnula je nezainteresovano starija Mitrovčanka.

Milan iz Kosovske Mitrovice kaže da od novog rukovodstva Srpske liste očekuje velike stvari.

„Od Srpske liste očekujem zaista mnogo. To je jedina stranka koja može da pomogne srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, drugo šta da kažem. To je najjača stranka. Sigurno će biti nekakvih promena, a ja se nadam na bolje“ rekao je.

Njegov sugrađanin Nenad ima drugačije mišljenje.

„Očekujem da će da nastave da budu kao prethodni i da se ograđuju isto kao prethodni i ne mislim da će bilo šta da urade. Sve će da bude isto i nastaviće se ovim tokom“ rekao je Matić.

Dragan smatra da je funkciju i dalje trebalo da obavlja Goran Rakić, dosadašnji predsednik Srpske liste.

„Rakić je već dugo u politici, dobro poznaje prirodu sukoba dva naroda, govori albanski jezik, učestvovao je u vlasti u Prištini. On je trebalo da i dalje bude na čelu Srpske liste. Doktor Elek je lekar i za njega je politika novo iskustvo“ rekao je Dragan.

Podsetimo, predsednik Srpske liste je prof. dr Zlatan Elek, a izabrani su i novi potpredsednici, kao i članovi predsedništva.

Bivši gradonačelnik Zvečana i zamenik direktora KBC dr Dragiša Milović, predsednik Opštine Štrpce Dalibor Jevtić, direktorka Studentskog centra u Kosovskoj Mitrovici Dragana Antonijević, dekanica Ekonomskog fakulteta PU sa sedištem u KM prof. Tanja Vujović i predsednik Privremenog organa opštine Kosovska Mitrovica Ivan Zaporožac su novi potpredsednici Srpske liste.

Za članove predsedništva Srpske liste izabrani su Gordana Savić, Srđan Popović, Srđan Vulović, Nemanja Biševac, Slavko Simić, Ivan Todosijević, Verica Ćeranić, Siniša Lazić i Saša Milošević.

Comments

Pročitaj još