• Početna>
  • Vesti>

Mladi umetnici na KiM – uče i stvaraju tamo gde im je srce i duša

Foto: Radio Mitrovica sever

Doprinos očuvanju srpske kulture, kulturnog nasleđa i identiteta na najbolji način mogu da daju umetnici, muzičari, pevači, instrumentalisti, slikari….

Spoj talenta, umetnosti, sadržajnog umetničkog izraza, lepote i mladosti pronalazimo u mladim ljudima koji su afirmaciju stekli zahvaljujući isključivo svom vrednom i predanom radu na prostoru Kosova i Metohije. Prosto sebe ne vide nigde drugo, na nijednom drugom mestu jer smatraju da kultura i svi okupljeni oko nje čuvaju korene srpske izvornosti u svakom smislu te reči.

U emisiji Radija Kosovska Mitrovica o glumi, učenju od najboljih, igrajući na fimu i u pozorištu ali i stvarajući i živeći, isključivo tamo gde je njeno srce i duša, govori Snežana Džogović, studentkinja master studija glume, mlada i perspektivna glumica iz Kosovske Mitrovice. Gost emisije je Stefan Boškoćević, student vajarstva a uporedo i odseka za grafički dizajn na prištinskom univerzitetu.

Stefan kaže da je ta vrsta umetnosti došlo slučajno u njegov život tako “Što je vajarstvo izabralo njega a ne on vajarstvo” i tvrdi da ima ideju da promeni svet u smislu kulture na Kosovu i Metohiji.

Ovo dvoje divnih mladih ljudi slikovito i zanimljivo opisuju svoje afinitete i planove za budućnost, što možete čuti u priloženom snimku…

Comments

Pročitaj još