• Početna>
  • Vesti>

Vučević: Brnabić na sednici SB UN upoznala svet sa stvarnom situacijom na Kosovu

Foto: Tanjug

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je da je značajno što je premijerka Srbije Ana Brnabić na sednici Saveta bezbednosti UN upoznala svetsku javnost i to telo sa stvarnom situacijom na Kosovu i Metohiji.

Vučević je rekao za TV Prva da je značajno što je Srbija “iskoristila” sednicu Saveta bezbednosti UN da upozna svet i predstavnike najvažnijih država u svetu sa činjenicama u vezi sa situacijom na KiM. Dodao je da je Brnabićeva precizno iznela šta se sve dešava na terenu na tom prostoru i da je ključna poruka iz njenog govora ta da na KiM traje kampanja tihog etničkog čišćenja Srba.

Naveo je sve što se čulo nakon sednice SB UN očekivano i da je moglo da se očekuje da nijedna država dramatično ne promeni poziciju po pitanju KiM.

“Moglo je da se očekuje da ostanu pri svom stavu države koje su priznale takozvanu kosovsku nezavisnost ili one koje ne priznaju i poštuju međunarodno javno pravo”, rekao je on.

Kaže da je dobro što je Brnabićeva bila u prilici da iznese sve činjenice, i dodao da ne misli da će to nešto značajno promeniti, ali da to ne znači da se ne treba boriti i govoriti o tome.

“Mi moramo da iskoristimo svaku šansu i ne treba niko da ima utisak razočaranosti zato što posle izlaganja premijerke neka super sila nije promenila odnos po pitanju KiM”, rekao je Vučević.

Comments

Pročitaj još