• Početna>
  • Vesti>

Izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa KiM na Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije dr Petar Petković u nedelju, 22. oktobra, u 12 sati, u Hali 1a Beogradskog sajma, svečano će otvoriti štand Kancelarije za KiM na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu na kome će i ove godine biti predstavljeno izdavaštvo i stvaralaštvo Srba sa Kosova i Metohije.

Svakog dana od 22. do 29. oktobra na štandu Kancelarije za KiM u Hali 1a u okviru 66. Sajma knjiga publici će se predstaviti pesnici, umetnici i naučnici sa teritorije Kosova i Metohije, kao i književnici i naučni radnici koji se u svom stvaralaštvu i naučnim radovima bave pitanjem Kosova i Metohije, navodi se u saopštenju Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Na ovaj način, Kancelarija za Kosovo i Metohiju će, kao i ranijih godina, posetiocima Sajma pružiti uvid u bogatstvo naučnog, kulturnog i umetničkog stavralaštva naše južne pokrajine.

Ove godine na Sajmu knjiga u Hali 1A biće organizovano više od 70 promocija književnih i naučnih dela autora sa Kosova i Metohije, dok će se na štandovima Kancelarije u Hali 4 predstaviti 30 izdavača sa teritorije Kosova i Metohije, navedeno je u saopštenju.

Comments

Pročitaj još