• Početna>
  • Vesti>

Povodom 24. rođendana RTV Gračanica : Mi smo više od radio stanice, mi dišemo sa ovim ljudima

Foto: Fejsbuk, RTV Gračanica

Radio televizija Gračanica obeležiće 21. oktobra 24 godine postojanja.  Ova medijska kuća ima ozbiljnu istoriju izgrađenu od stotina izveštaja, terena, reportaža, pesama, emisija.

Radio Gračanica je formiran 1999. godine. Ustrojili su ga radnici nekadašnje RTV Priština, koji su bili prinuđeni da napuste svoj grad. Prištinu su ostavili, ali ne i novinarstvo, priča za Radio Kosovka Mitrovica koordinator i glavni i odgovorni urednik RTV Gračanica Dejan Jevtić.

“Tražili smo način kako da ne ostanemo bez posla i da ostanemo ovde u Gračanici. Imali smo baš mnogo problema, ali radio stanica je počela tada sa radom” kaže Jevtić.

U početku, bila je jedino sredstvo informisanja stanovništva u Gračanici i okolnim selima, i bila je, kako kaže, mnogo više od radio stanice.

“Mi smo disali sa tim ljudima. Delili informacije sa njima i zajedno se borili da ovde ostane što više naroda”.

Od te male radio stanice, izrasla je daleko veća medijska kuća koja pored radijskog, sada publici nudi i televiziske sadžaje, a u funkciji je i portal. Angažaovani su na tome da publici, pored svakodnevne informative, pruže i što više emisija kulturne, sportske i zabavne sadržine.

“Ponosim se time, jer smo u svakom trenutku i u svakoj situaciji dostupni našim građanima, a to je najvažnije” rekao je Jevtić.

Govoreći o predstojećem, 25.  godišnjem vencu, Jevtić napominje da će se truditi da podmlade kadar, da zaposle što više mladih novinara i tehničara, ali i da tehničku opremljenost podignu na viši nivo.

“Posao kojim se mi bavimo je od velikog značaja za građanstvo, za stanovništvo koje ovde živi. I koliko god da ima problema i nedostataka, mi se borimo svakodnevno za bolju tehničku i kadrovsku opremljenost, za proširenje programske šeme. Narodu je potrebna informacija ali i zabava”, dodao je Jevtić.

Comments

Pročitaj još