UNS i DNKiM: Srpska lista da se ne skriva od medija

Udruženje novinara Srbije (UNS) sa svojim ogrankom Društvom novinara Kosova i Metohije (DNKiM) protestuje zbog neprofesionalnog odnosa i selektivnog pozivanja medija od strane Srpske liste na današnju konferenciju za štampu u Kosovskoj Mitrovici, na kojoj su saopštene informacije od važnosti za celokupnu javnost na KiM.

UNS i DNKiM ističu da je Srpska lista o konferenciji obavestila samo redakcije Kosovo onlajn i Televiziju Most, dok ostale medijske kuće nisu pozvane na događaj.

UNS i DNKiM podsećaju da ovo nije prvi put da Srpska lista selektivno obaveštava medije o događajima koje organizuje, što ostavlja utisak da izbegava susret sa zainteresovanim novinarima pa samim tim i sa potencijalno teškim pitanjima.

UNS i DNKiM ističu da je veoma važno da mediji koji rade na Kosovu i Metohiji mogu da prenesu poruke političkih lidera, posebno u vreme izraženih tenzija.

Igor Simić se izvinio novinarima koje nije pozvao na konferenciju Srpske liste

Potpredsednik srpske liste Igor Simić izvinio se novinarima zbog toga što nisu bili obavešteni o današnjoj konferenciji za medije ove stranke.

Simić je u vajber grupi u kojoj se nalazi 100 novinara sa Kosova i Metohije, na konstataciju jedne od koleginica da mediji nisu dobili poziv na konferenciju, napisao: „Poštovani, zbog toga što vaše ekipe nisu na vreme obaveštene o današnjoj konferenciji želim da se u svoje ime izvinim svima vama. Ujedno ću se potruditi da uskoro dobijete video materijal bez insertera koji možete koristiti. Hvala na razumevanju svima“, napisao je Simić nakon konferencije.

Podsetimo, UNS i DNKiM protestovali su danas zbog selektivnog pozivanja medija od strane Srpske liste na današnju konferenciju za štampu u Kosovskoj Mitrovici.

Poziv za ovu konferenciju dobile su samo redakcije Kosova onlajn i TV Mosta.

UNS i DNKiM podsetili su da ovo nije prvi put da Srpska lista selektivno obaveštava medije o događajima koje organizuje, što ostavlja utisak da izbegava susret sa zainteresovanim novinarima pa samim tim i sa potencijalno teškim pitanjima.

Comments

Pročitaj još