• Početna>
  • Vesti>

SL: Kurtijev režim nastavlja sa sprovođenjem hrvatskog scenarija

Srpska lista saopštila je povodom privođenja T. B. danas na Merdaru, da režim kosovskog premijera Aljbina Kurtija sprovodi “hrvatski scenario” u cilju ispunjenja njegovog plana za rešavanje pitanja srpskog naroda.

“Kurtijev režim nastavlja sa sprovođenjem hrvatskog scenarija i ispunjenje njegovog plana za rešavanje pitanja srpskog naroda koji je Kurti obećao pre nekoliko meseci, da polovinu Srba protera, a polovinu uhapsi, naravno bez dokaza” stoji u saopštenju.

Podsećaju da je danas, u popodnevnim časovima, na administrativnom prelazu Merdare, uhapšen je T. B. iz Prilužja, koji su svom mestu, kako tvrde iz Srpske liste važi za dobrog, povučenog i porodičnog čoveka koji nije prodao svoju imovinu.

“On se sumnjiči da je počinio navodno ratni zločin, i do sada je 24 godine bez ikakvih problema prelazio administrativne prelaze i boravio na Kosovu i Metohiji. Užasan je osećaj kod svih Srba na Kosovu i Metohiji kada Kurtijev režim ima slobodu da maltretira, hapsi i proglašava krivim Srbe bez ijednog dokaza o krivici, i to u prisustvu međunarodnih misija i najskuplje evropske misije Euleks, koja po pravilu kada se krše prava Srba se nikada nije oglasila” zaključuju iz Srpske liste.

Informaciju o hapšenju T. B. najpre je iznela Kancelarija za Kosovo i Metohiju odakle je potvrđeno da je privedenom obezbeđen advokat.

Hapšenje T. B. potvrdila je i Kosovska policija saopštenjem u kom se navodi da je priveden zbog sumnje da je počinio ratni zločin nad civilnim stanovništvom tokom sukoba 1998. i 1999. godine u Vučitrnu.

Comments

Pročitaj još