• Početna>
  • Vesti>

Petronijević: Radoičić potvrdio činjenično stanje po pitanju svega u vezi Banjske, ali za njega to nisu krivična dela

Foto: Novosti

Goran Petronijević, advokat Milana Radojičića, koji je danas priveden i saslušan po pitanju svega što se desilo u Banjskoj 24. septembra kada su nastradali jedan policajac i trojica Srba, izjavio je da za osumnjičenog događaji u Banjskoj nisu krivična dela, već kako je rekao “zaštita Srba od Kurtijevog terora”.

,,Radoičić je u potpunosti potvrdio činjenično stanje i po pitanju oružja i po pitanju organizovanja momaka i po pitanju ulaska tamo i po pitanju onoga što se događalo u Banjskoj, s tim što on ne smatra da je to krivično delo. To za njega nije krivično delo već čin zaštite srpskog naroda od Kurtijevog terora. On je činjenično stanje u potpunosti priznao, a negira da su to krivična dela”, kaže Petronijević u izjavi za Novosti.

Petronijević je demantovao informaciju koju su pojedini beogradski mediji preneli, da je njegov klijent “sve negirao na saslušanju” i rekao da je Radoičić i danas u potpunosti potvrdio sve informacije iz pisma koje je on kao njegov branilac izneo javnosti, ali i ono što je kao građanin izjavio u policiji.

Petronijević je naveo da je Radoičić odgovarao na sva dodatna pitanja Tužilaštva.

“Nijednu činjenicu nije negirao od onoga što je rekao. On negira krivična dela, za njega to nisu krivična dela. I to što su oni napisali može samo da napiše neko ko ne zna ili je zlonameran” dodao je Petronijević. 

“Nije isto priznati krivično delo i priznati činjenično stanje koje je opisano. On je u potpunosti potvrdio činjenično stanje i u potpunosti rekao sve ono što je dao u policiji i ono što sam ja pričitao na konferenciji u petak. Nijedan od odgovora nije bio upućen na negiranje činjeničnog stanja. Činjeničnog stanja ne, ali to nije krivično delo za njega. Za njega je to odbrana naroda i to je krajnja nužda i tačka. To su razlike. On negira da su to uopšte krivična dela”, ističe Radoičićev branilac.

Petronijević kaže da protiv njegovor klijentra nema nijednog dokaza.

,,Jedan jedini dokaz nije dostavljen našem Tužilaštvu niti sudu, sem njegove dobre volje i njegove priče”.

Na pitanje da li je Radiočić trenutno u pritvoru, Petronijević kaže da je dao izjavu i da se čeka odluka sudije.

Uhapšeni Milan Radoičić saslušan je danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu i tom prilikom negirao krivicu za izvršenje krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Kako je saopšteno iz Višeg javnog tužilaštva, Radoičić je priveden zbog sumnje da je sa, za sada, više nepoznatih lica, izvršio krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti.

Prethodno, policijski službenici Uprave kriminalističke policije izvršili su pretres stana i drugih prostorija Milana Radoičića kojem je određeno policijsko zadržavanje do 48 časova, saopštio je MUP.

Comments

Pročitaj još