• Početna>
  • Vesti>

Patrijarh Porfirije: Molimo se za našu braću na Kosovu i Metohiji

Foto: SPC

Molimo se za mir za našu braću na Kosovu i Metohiji, ali i za sve ljude koji žive na tim prostorima, rekao je u Subotici patrijarh srpski Porfirije, služeći Svetu arhijerejsku liturgiju, povodom tri veka hrama Svetog vaznesenja Gospodnjeg.

Patrijarh Porfirije je pozvao na sabornost srpskog naroda i strpljenje kao veliku pravoslavnu vrlinu, a moćnike na razumevanje za položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji.

“Da svako od nas pojedinačno unese u svoje molitveno pravilo molitvu za našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji, da im Bog da mira i da mi uvek budemo spremni da nosimo i delimo krst njihov, jer to je i naš krst, ali da dâ mira i svim drugim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji, a da da razumevanja i onima koji imaju silu i moć i koji ne retko zatvaraju oči na nepravdu, a ponekad koriste različite aršine pa jedne gledaju ovako, a druge gledaju onako. Svaki čovek je ikona božja, svakome je potreban mir”, naveo je patrijarh.

Povodom slave Eparhije Bačke i tri veka hrama Vaznesenja Gospodnjeg u Subotici, patrijarh srpski Porfirije stigao je prekjuče u dvodnevnu posetu tom gradu.

Comments

Pročitaj još