• Početna>
  • Vesti>

Svedok ubistva Srbina u Banjskoj: Policija sa dva metra pucala u ranjenog nenaoružanog Mijailovića

Foto Radio Mitrovica sever

Svedok ubistva Srbina u sukobu sa Kosovskom policijom prošle nedelje u Banjskoj ispričao je da su Bojana Mijailovića, koji je nenaoružan bežao od policije, nakon što su ga pogodili i ranili, policajci upucali iz neposredne blizine, sa dva metra, dok je bio na zemlji.

Tonski snimak svedočenja objavljen je u emisiji Hit tvit na TV Pink, a svedok je ispričao kako se sam zatekao u Banjskoj i kako je Bojan Mijailović ubijen.

On je ispričao da se 24. septembra zadesio u selu Banjska, gde je sreo grupu naših ljudi u uniformama.

“Prišao sam kod njih, pitao da li treba neka pomoć. Nisam znao o čemu se radi, rekao sam da znam ovaj teren. Da li treba nešto da vam se pomogne. Dok sam pričao sa njima, odjednom je počela da puca na nas Kosovska policija“, kaže on.

Pucali su, dodaje, sa svih strana, „iz svega i svačega“.

“Nisam znao uopšte šta se događa, mislio sam da niko živ neće da se izvuče… Pucali su iz svega i svačega. Rekao sam da znam ovaj put, tamo može da se beži i krenuo sam da bežim, a za mnom je krenuo Bojan Mijailović. Trčeći kroz šumu, putem nas je jurila grupa kosovskih policajaca koja je pucala za nama, bez ikakvog upozorenja – stoj, stani… Bili smo bez pušaka, bez ičega. I još par metara, pogodili su i njega i mene“, svedoči on o sukobu.

Ispričao je da je Bojan pao na put i više nije mogao da beži, dok je sam skočio „pod put“, da se skloni.

“Kada sam se podigao da vidim šta je i kako je, video sam da je njemu prišla grupa policajaca i sa neke neposredne blizine, od dva metra pucali su u njega“, rekao je svedok.

Nakon što se sam tu zadržao, kako kaže, par sekundi, videvši da mu je  život u opasnosti, nastavio je da beži, a policija ga je primetila i nastavila da puca za njim.

“Ja sam znajući te puteve, uspeo da se izvučem do nekog potoka i dalje šta je više bilo…. Ja stvarno ne znam“, završio je svoje svedočenje očevidac sukoba u Banjskoj.

Comments

Pročitaj još