• Početna>
  • Vesti>

Kurti: Međunarodna zajednica da kazni Srbiju, Srbija da izruči odbegle napadače

Foto: Ekonomia Online

Na plenarnoj sednici kosovske Skupštine, kosovski premijer Aljbin Kurti, zatražio je od međunarodne zajednice da Srbija bude kažnjena, jer će se, kako je naveo “u suprotnom nastaviti isto”.

Od vlasti u Srbiji traži da sve učesnike sukoba u Banjskoj koji su uspeli da “pobegnu” izruči kosovskim vlastima.

„U nedelju smo doživeli agresivan napad kriminalnih grupa Srbije na demokratsku državu. U napadu koji su organizovale terorističke bande ubijen je narednik Afrim Bunjaku. Bio je to težak dan za našu zemlju. Policiji će nedostajati jedan član, a nedostajaće i njegovoj porodici“, rekao je Kurti.

„Jedini policajac koji je ubijen bio je onaj koji je upao u zasedu. Oni su ubijeni ili uhapšeni ili su proganjani. Došlo je do terorističkog napada koji je narušio nacionalni suverenitet i bezbednost. Napadači koji su pobegli moraju biti izručeni. Organizaciju ’Civilna zaštita’ druge zemlje u regionu treba da proglase terorističkom organizacijom, kao što smo mi uradili“, dodao je premijer Kosova.

Kurti je naveo da Srbiju međunarodna zajednica treba da kazni i da ako to ne uradi ona može „ovo da ponovi“. On je, takođe, pomenuo oružje koje je pronađeno u Banjskoj, rekavši da je proizvedeno u Srbiji.

Comments

Pročitaj još