• Početna>
  • Vesti>

Kosovska policija: Ubijena još dva napadača, uhapšeno pet osoba, situacija i dalje napeta

Foto: Radio Mitrovica sever

Tokom današnjih sukoba Kosovske policije i napadača koji se u saopštenjima kvalifikuju kao “kriminalne grupe”, na području Banjske, ubijeno je ukupno tri napadača, a pet osoba je uhapšeno, saopšteno je iz Kosovske policije. Još jedan policijski službenik je tokom sukoba, lakše povređen.

Jedno uhapšeno lice je napadač, dok su ostale četiri osobe uhapšene na području Rudara i sumnjiče se za saradnju sa napadačima.

U saopštenju se navodi da je na području sela Banjska bezbednosna situacija i dalje napeta, a da se napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju istim intenzitetom.

“Policijske akcije sprovode se prema planovima i dešavanjima na terenu, reagujući u samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi ugroženi. Prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđeno je ubistvo još dvojice napadača, koji su bili maskirani, uniformisani i teško naoružani, a potvrđeno je i hapšenje uniformisanog i naoružanog napadača. Usled napada, službenik policije Kosovske policije je zadobio uglavnom lakše povrede” stoji u saopštenju.

Dalje se navodi da je policija pretragom jedne stambene jedinice koju su kako se kaže u saopštenju koristili napadači, pronašla logističku opremu, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municiju različitog kalibra.

Policija je danas takođe privela četri lica u Rudaru, zbog posedovanja izvesne opreme poput radio aparata i sumnja se da su povezani sa napadačima.

“Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih su zatečeni u nedozvoljenom posedu radio aparata, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama. Dalje postupanje sa uhapšenima će se određivati u saradnji i koordinaciji sa pravosudnim organima” kažu iz policije.

U saopštenju se podvlači da su tokom sukoba, ubijena tri napadača, te da je privedeno ukupno pet osoba – jedan napadač i još četvro njih u Rudaru, koji se sumnjiče da su sarađivali sa napadačima.

“Dosadašnje zvanične informacije potvrđuju ubistvo trojice napadača, hapšenje jednog napadača, hapšenje četvorice osumnjičenih kod kojih su pronađene radio veze, kao i identifikacija značajne količine oružja, municije i različite opreme”.

“Kosovska policija nastavlja da poziva kriminalne grupe da se predaju pravosudnim organima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti. Uviđaj na licu mesta se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, uključujući Policijski inspektorat Kosova” navedeno je na kraju saopštenja.

Comments

Pročitaj još