• Početna>
  • Vesti>

Pantović: I.E. u bolnici, tereti se za ratni zločin; Delević: D.M tvrdi da nije kriv, radio u KPS-u 10 godina, prošao sve provere

Foto: shutterstock.com / Aleh Korzum

Jutros uhapšeni E.I. u severnom delu Kosovske Mitrovice u teškom je zdravstvenom stanju i smešten je na odeljenje bolnice u Prištini.

Specijalno tužilaštvo ga tereti za ratni zločin. Određeno mu je 48-časovno zadržavanje. Sutra se očekuje odluka suda o određivanju pritvora – potvrdio je njegov branilac, advokat Ljubomir Pantović.

„I.E. je u lošem zdravstvenom stanju. Danas ga je pregledao lekar u Prištini i po preporuci tog lekara, on je smešten na odeljenje bolnice u Prištini, jer je lekar bio izričit u tome da njegovo zdravlje ne dozvoljava da bude smešten u bilo kakvu pritvorsku ustanovu i da bude podvrgnut bilo kakvim uslovima bilo koje pritvorske ustanove“ – rekao je Pantović.

Pantović je potvrdio da se I.E. tereti za ratni zločin nad civilnim stanovništvom.

„On je rekao da zaista nema nikakve veze sa bilo kakvim krivičnim delom, ponajmanje sa ratnim zločinim i da se naprotiv tokom rata ponašao jako korektno i da je mnogim ljudima pomogao“ – dodao je Pantović.

Ističe da je hapšenje I.E. bilo veliko iznenađenje kako za njega, tako i za njegovu porodicu, i sve njegove poznanike. Na pitanje novinara, pojasnio je da je I.E. povodom određenih događaja iz rata 1999. godine ranije dao izjavu tada međunarodnim sudskim predstavnicima, ali i da je on nakon izjave pušten na slobodu.

„Danas mu je određeno policijsko zadržavanje u trajanju od 48 časova. Najverovatnije je da će sutra tužilaštvo protiv njega podneti zahtev za određivanje pritvora, o kome će odlučivati Osnovni sud u Prištini. Očekujem da će najverovatnije sutra u popodnevnim satima biti održana sednica u sudu povodom takvog zahteva“ – kazao je Pantović.

Delević: D.M tvrdi da nije kriv, radio u KP 10 godina, prošao sve provere

Branilac D.M, koji je danas uhašen u Zvečanu, advokat Miloš Delević potvrdio je za Kosovo onlajn da se njegov branjenik tereti za krivično delo ratni zločin i da mu je određeno policijsko zadržavanje do 48 sati.

Delević očekuje da sutra bude doneta odluka o određivanju pritvora. 

,,D.M tvrdi da nije kriv, da je radio u kosovskoj policiji 10 godina i da je prilikom zaposlenja prošao sve provere”, rekao je advokat i istakao da Milović vodi spor zbog uzurpacije imovine.

On je pre podne uhapšen u blizini autobuskog stajališta u Zvečanu i jedan je od trojice Srba koje je danas uhapsila Kosovska policija.

U međuvremenu, još jedan Srbija uhapšen je u Prilužju.

Podsetimo, u severnom delu Mitrovice danas je, osim I.E., priveden i D.M., te još jedno lice srpske nacionalnosti u Prilužju. Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo je ranije danas da su uhapšena tri lica srpske nacionalnosti zbog „postojanja osnovane sumnje“ da su počinila krivično delo „ratni zločin protiv civilnog stanovništva”, ne precizirajući o kome se radi.

Comments

Pročitaj još