• Početna>
  • Vesti>

Uoči runde u Briselu Vučić razgovarao sa Lajčakom, Kurti sa Eskobarom

Foto: Instagram

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izajvio je danas da je specijalnom izaslaniku Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslavu Lajčaku ukazao na problem bezbednosti građana srpske nacionalnosti na Kosovu i Metohiji.

Upitan, povodom prebijanja 21-godišnjeg Strahinje Petrovića iz Gračanice, da li će u Briselu ukazati na problem bezbednosti Srba na KiM, on je rekao da će to učiniti u četvrtak na sastanku u okviru dijaloga Beograda i Prištine. 

“Sve što mogu da kažem je da sam već razgovarao sa Miroslavom Lajčakom i ukazao na taj problem. Nastaviću to da radim i u četvrtak ću ukazati na taj problem”, rekao je Vučić prilikom obilaska početka radova na izgradnji fabrike austrijske kompanije Palfinger u Nišu.

Kosovski premijer Aljbin Kurti i specijalni američki izaslanik za zapadni Balkan, Gabrijel Eskobar, diskutovali su o implementaciji Briselskog sporazuma i njegovog aneksa.

Kurti je u objavi na Twitter platformi naveo da je tokom telefonskog razgovora sa američkim diplomatom bilo reči o nastavku briselskog dijaloga, koji je planiran za 14. septembar.

„Potvrdio sam spremnost da se uključim u aktivne pregovore tokom sastanka u Briselu“, napisao je kosovski premijer.

Kurti se zahvalio Eskobaru na podršci i pomoći Kosovu od strane Sjedinjenih Američkih Država.

Comments

Pročitaj još