• Početna>
  • Vesti>

U Livađu položen kamen temeljac za višenamenski objekat

Opština Gračanica

Kamen temeljac za višenamenski objekat u blizini osnovne škole u Livađu položila je danas predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić.

Predsednica Šubarić je istakla da je izgradnja objekta višegodišnja želja meštana Livađa. „Danas smo položili kamen temeljac za višenamenski centar u Livađu. Ovaj projekat se sporvodi na osnovu zahteva meštana Livađa. Meštani su izneli problem sa nedostatkom prostora za okupljanje i druženje mladih ljudi, tako da smo mi na njihovu inicijativu pokrenuli izgradnju ovog objekta. Vrednost objekta je 52.700 eura, a površina je 135 metara kvadratnih. Predviđeni rok za završetak radova je krajem novembra ukoliko vremenski uslovi to dozvole. Nadam se da će meštani sela biti zadovoljni ovom započetom izgradnjom. I takođe želim da kažem da Opština Gračanica ostaje posvećena svojim prioritetima, a to su pre svega mladi ljudi, mi ćemo uvek biti njihova podrška i pomagati koliko god bude potrebno“, rekla je prof.dr Ljiljana Šubarić, predsednica Opštine Gračanica.
Ovaj objekat će se koristiti u različite svrhe i mnogo će značiti ovdašnjim sugrađanima.

„Ovim putem želim da se zahvalim predsednici Opštine Gračanica na ovoj divnoj saradnji, odnosno projektu koji sam intenzivno tražila da nam se u selu napravi sala za određena dešavanja, kao što su sastanci ili tradicionalna dešavanja. Takođe opština nama je izašla u susret za mesto parkinga. Veoma mi je drago što su nam omogućili da dobijemo prostoriju gde možemo da se okupljamo, jer imamo više dešavanja kao što su pogačijada za Svete Trojice, zatim dani Opštine Lipljan, kao i pitijade u Donjoj Gušterici. Veoma sam zahvalna Opštini Gračanici na ovom projektu koji nam je od velike važnosti“, rekla je predsednica sela, Mirijana Stojanović.

Comments

Pročitaj još