• Početna>
  • Vesti>

Donja Gušterica: Pomoć poljoprivrednicima sa teritorije opštine Gračanica

Foto RTV Gračanica

U Donjoj Gušterici danas je jedanaest poljoprivrednika sa teritorija opštine Gračanica dobilo pomoć u vidu poljoprivredne mehanizacije, odnosno, opreme za voćarstvo. Kako ističu iz opštine Gračanica ovo je tek prva faza pomoći voćarima i da će im uskoro biti dodeljene i sadnice. Predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić u pratnji sa direktorom opštinskog odeljenja poljoprivrede Dragišom Stojanovićem uručila je opremu za voćartsvo poljoprivrednicima.

“Danas se nalazimo u Donjoj Gušterici u zemljoradničkoj zadruzi, a povod je dodela subvencija našim sugrađanima. U pitanju je oprema za voćarstvo, imamo 11 dobitnika, dok je ukupna vrednsot ovog programa 3080 evra. Ovo je prva faza subvencija, takođe, imamo i drugu fazu, a ona se sastoji u dodeli 1000 sadnica takođe, za meštane Opštine Gračanica. Nadam se da će ova donacija pomoći našim sugrađanima koji se bave voćarstvom i povrtarstvom. Opština Gračanica neće stati sa ovim, ostaje posvećena svojim sugrađanima i poljoprivrednicima i naravno nastavićemo sa drugim vidom pomoći i subvencijama”, rekla je Ljiljana Šubarić, predsenica Opštine Gračanica.

Direktor opštinskog odeljenja poljoprivrede Dragiša Stojanović poručio je poljoprivrednicima da ovo nije kraj pomoći voćarima i izrazio nadu da će mehanizaciju iskoristiti u prave svrhe.

“Videvši da je sve veća površina pod voćnjacima u saradnji sa zemljoradničkom zadrugom, videli smo da je našim sugrađanima potrebna pomoć. Tako da smo ove godine u saradnji sa zemljoradničkom zadrugom našim sugrađanima dodelili 11 kompleta. Nadam se da će oni to iskoristiti u prave svrhe”, kazao je direktor poljoprivrede i šumarstva, Dragiša Stojanović.

Gligorije Maksimović dobitnik pomoći, odnosno mehanizacije istakao da mu je ova oprema od velikog značaja, jer je dosad radio sa veoma zastarelom mehanizacijom.

“Opremu koju imamo veoma je zastarela, ova nova oprema sasvim je dovoljna i mnogo nam znači. Uglavnom ljudi misle da bavljenje ovim poslom nije težak rad, ali ja mislim da je suprotno, jer treba puno toga da se radi, a prvenstveno gaji ljubav prema tom poslu i voću. Ova subvencija nam je bila jako potrebna i zahvalio bih se Opštini Gračanica i sektoru za poljoprevredu i šumartsvo”, istakao je Gligorije Maksimović.

Comments

Pročitaj još