Deca iz Gračanice u Požarevcu

Foto: Opština Gračanica

Opština Gračanica organizovala je posetu Požarevcu za petnaestoro dece iz opštine Gračanica iz ženskog fudbalskog kluba kao i dece iz socijalno ugroženih porodica putem projekta „Kultura i identitet Srba bez gradnica- deci Kosova sa ljubavlju“. Njih je dočekao gradonačelnik Saša Pavlović.

Tokom šestodnevne posete Požarevcu deca iz Gračanice posetiće znamenitosti ovog grada i njegove okoline. Za decu iz Gračanice je odmah po dolasku organizovan prijem u gradskoj kući gde ih je dočekao gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović.

On je deci poručio da je „svima žao što su njihova detinjstva omeđena problemima visoke politike“. Ipak, Pavlović je uveren da će momenti poput ovih dozvoliti da se na trenutak zaboravi teška realnost i prigrli lepa budućnost koja će doći.

Kolo srpskih sestara ovaj projekat realizuje po drugi put u nadi da će se sa ovakvom praksom nastaviti i ubuduće.

Direktor odeljenja za sport i omladinu opštine Gračanica Dušan Cvejić pozdravio je sve prisutne u ime predsednice opštine Gračanica prof. dr Ljiljane Šubarić i preneo obećanje da će opština Gračanica nastaviti da jača prijateljstva i gradi mostove koji afirmišu decu ka postizanju životnih uspeha.

„Požarevac je pokazao i dokazao svoje veliko srce i široku srpsku dušu organizujući ovako sjajan program za decu iz Gračanice. Uveren sam da deci ovo puno vredi jer će kvalitetno provesti vreme, naučiti mnogo toga, zavoleti više svoju zemlju, jer što je više upoznajemo više je cenimo i volimo. Hvala srdačnim domaćinima, a posebno gradonačelniku Požarevca Saši Pavloviću na toploj dobrodošlici, kao i organizaciji „Kolo srspkih sestara“ koja je prepoznala značaj ovog putovanja za našu decu”, rekao je Cvejić.

U Požarevcu boravi petnaestoro dece, uzrasta od petog razreda osnovne do trećeg razreda srednje škole. Smešteni su u Domu učenika u Kostolcu. Tokom šestodnevnog boravka učestvovaće u različitim radionicama i obići Galeriju “Milene Pavlović Barili”, Viminacijum, Ramsku tvrđavu, manastire Tumane i Zaovu i Smederevo.

Comments

Pročitaj još