• Početna>
  • Vesti>

“Nismo odustali od sednice Saveta bezbednosti o KiM”

Foto: RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je gostujući u emisiji “Ćirilica” na Hepi televiziji rekao da se nije odustalo od inicijative da se sazove sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija u vezi sa Kosovom i Metohijom.

“Pošto su neki rekli da smo odustali – nismo. Mi gledamo kada je najbolji trenutak da se pokrene inicijativa i to ćemo i da uradimo jer se ovo ne zaustavlja. Pitanje je šta ćemo time da dobijemo, ali ćemo i to da napravimo”, rekao je Vučić.

Ocenio je da je situacija na KiM izuzetno teška, da Srbe hapse svakoga dana i da, kako je rekao, za to postoji nečija dozvola.

“Čija – ja neću sada da nagađam, čak i da nešto naslućujem ili znam, zato što bi to naštetilo interesima Srbije. Sa druge strane, imate posao sa jednim iracionalnim čovekom, nijednu težu reč neću da kažem, koji ne želi mir, kome je životni san da protera Srbe i kome je jedini san da ujedini Kosovo i Albaniju i koji želi da bude novi Enver Hodža”, rekao je Vučić

Istakao je da to ugrožava stabilnost i mir, navodeći da Srbi sve teže žive na KiM.

“I zato se nadam da ćemo nešto u naredna dva ili tri meseca makar sačuvati na ovom nivou, da se neće dalje pogoršavati. Svako pogoršanje bukvalno dovodi u pitanje opstanak našeg naroda na KiM”, rekao je predsednik Vučić.

Comments

Pročitaj još