• Početna>
  • Vesti>

Petković: Rašić nema ni moralne ni intelektualne kapacitete da se uključi u pisanje nacrta Statua ZSO

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da aktuelni ministar za zajednice u kosovskoj vladi Nenad Rašić radi sve na štetu srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i zato, tvrdi da nema, nikakve ni moralne ni intelektualne kapacitete da se uključi u pisanje Nacrta Statua Zajednice srpskih opština.

“Reč je o najobičnijem triku Aljbina Kurtija koji je više puta decidno priznao da ne želi da formira ZSO i sada potura svog podobnog ministra Rašića da tobože piše nekakav Statut u ime srpske zajednice, samo da bi dodatno zamazao oči međunarodnoj zajednici, ali na njegove podvale niko ne naseda.

Pošto je Rašić više puta javno ismevao ZSO i predlagao da se umesto njega formira udruženje dživdžana, on i njegov gazda Kurti, zajedno sa njihovim Radoicom Radomirovićem mogu da budu nadležni jedino za vrapce, ako ih i oni hoće, a brigu o Srbima vode oni kojima je do srpskog naroda jedino i istinski stalo, na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.”, saopštio je Petković.

Petković je pojasnio da postoji Nacrt Statuta ZSO koji je izradio Upravljački tim u skladu sa Briselskim sporazumom, a od prošle godine na stolu je i Nacrt Statuta EU za koji je Beograd rekao da je dobra osnova kako bi se što pre došlo do formiranja ZSO. To što Rašić sada nudi je direktni napad na Nacrt Statuta EU i nastavak Kuritjevih trikova za potkopavanje i poništavanje dogovora u Briselu.

“Ni Kurti koji svakodnevno progoni i teroriše Srbe, ni njegovi podobni Srbi koji su snimljeni kako se drogiraju i pale automobile srpskom narodu, nisu ni sposobni ni ovlašćeni da se bave izradom dokumenta koji je od životne važnosti za ostanak i opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i njihovu bezbednost. Postavlja se i pitanje pod kakvim je, ili čijim uticajem, Rašić uopšte i dao izjavu da je spreman da se uključi u pisanje krovnog dokumenta za formiranje ZSO”, zaklkjučuje Petković.

Comments

Pročitaj još