• Početna>
  • Vesti>

Nestala slova ispred opštinske zgrade u ZP: KP krivi vetar, građani policiju, gradonačelnik tvrdi da će ih vratiti

KoSSev

Tabla iznad ulaza opštinske zgrade u Zubinom Potoku oštećena je u prethodnim danima, te umesto „Opština Zubin Potok“, ispisano ćiriličnim slovima, sada stoji samo „tina“. I dok građani optužuju Kosovsku policiju – da je skinula ostala slova, iz policije za sve krive snažan vetar. Politički aktivista, Milija Biševac, traži da slova koja nedostaju budu zamenjena – takođe ćiriličnim, dok gradonačelnik, Izmir Zećiri, obećava da će, ukoliko je potrebna intervencija, sve „biti tako kako je bilo“.

Skoro dva i po meseca traje nova kriza na Severu Kosova izazvana nasilnim ulaskom pripadnika specijalnih jedinica Kosovske policije u tri opštinske zgrade na Severu Kosova.

Među ovim opštinama je i Zubin Potok, gde su, kao i u Zvečanu i Leposaviću i dalje stacionirani policijski službenici, dok ispred opštinskih zgrada protestuju građani – zaposleni u Privremenim organima kojima nije dozvoljen ulazak.

Nakon što je zauzela opštinske zgrade, Kosovska policija je u Zubinom Potoku montirala nadzorne kamere.

Kamere su postavljene ispred opštinske zgrade, a kako je danas potvrdio za KoSSev zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani, kablovi kojima su one povezane, postavljeni su uz zid zgrade, odnosno iza znaka „Opština Zubin Potok“.

Komentarišući to što sada fali veći broj slova, Eljšani tvrdi da je za sve kriv snažan vetar koji je tokom vikenda pogodio region, uključujući i opštinu Zubin Potok.

„Pošto su kablovi bili iza znaka, uz zid, i onda kada je snažan vetar duvao, srušio je kablove, a kablovi slova“, tvrdi Eljšani.

Građani smatraju da su policajci skinuli znak, jer je na ćirilici

Politički aktivista, Milija Biševac, sa druge strane, tvrdi da većina građana opštine Zubin Potok misli da je ovaj znak iznad ulaza u opštinsku zgradu skinut od strane pripadnika Kosovske policije, a zbog toga što su u pitanju ćirilična slova.

Comments

Pročitaj još