Rođena hiljadita beba u Pasjanu

Foto RTV Puls

U porodilištu u Pasjanu juče se rodila hiljadita beba, dečak, 56 cm i 3.010 gr. Majci iz sela Berivojce u kameničkoj opštini to je drugi porođaj, a ona i beba se osećaju odlično.

Samo u prvih šest meseci ove godine, u pororilištu u Pasjanu rođene su 63 bebe, što je u granicama proseka u poslednjih nekoliko godina.

Porodilšte u Pasjanu, koje funkcioniše u sastavu Zdravstvenog centra Gnjilane, otvorio je Aleksandar Vučić 14. januara 2015. godine, dok je obavljao dužnost predsednika Vlade Srbije.

„Malo je ko verovao, da će se u jednom selu, u složenim i teškim uslovima, organizovati takva vrhunska ustanova u kojoj će se rađati novi život. Verovao je Aleksandar Vučić, verovali smo i mi i rezultat te vere je rođenje hiljadu dece, hiljadu đaka, hiljadu novih domova, na našem svetom Kosovu I Metohiji“, izjavio je direktor ZC Gnjilane dr Zoran Perić.

Kolektiv ove medicinske ustanove koja se brine o javnom zdravlju u Kosovskom Pomoravlju i svi zaposleni osećaju ogromnu radost i ponos zbog jubilaranog hiljaditog rođenja u porodilištu u Pasjanu, a tu radost deli i sav narod u Pomoravlju i čitavom Kosovu i Metohiji.

„Sve ovo ne bi bilo moguće bez pomoći predsednika naše države Aleksandra Vučića, Vlade Republike Srbije, Ministarstva zdravlja i Kancelarije za Kosovo i Metohiju. Trebalo je stvoriti uslove, a mi sve to imamo. Imamo novi objekat, primili smo vrhunske stručnjake u radni odnos, dobili smo najbolju moguću opremu i rezultat je tu. Zahvaljujem svim radnicima odelenja ginekologije i akušerstva na kvalitetnom, konstantnom i požrtvovanom radu u pružanju zdravstvene zaštite našem narodu i na sjajnim vestima iz porodilišta“, rekao je dr Perić povodom hiljaditog uspešnog porođaja u bolnici u Pasjanu.

Comments

Pročitaj još