• Početna>
  • Vesti>

Srpska lista: Odluka SO Severna Mitrovica o priključenju Asocijaciji kosovskih opština je ništavna i irelevantna

Foto: Srpska lista

Kao i sve odluke do sada, i odluka o članstvu u Kosovskoj asocijaciji opština, koju je donela nelegalna i nelegitimna skupštinska većina opštine Severna Mitrovica je ništavna, i niko je ne smatra relevantnom među građanima opštine Severna Mitrovica, saopštila je Srpska lista.

“Ova odluka ima jedini značaj jer predstavlja dokaz jasne namere režima Aljbina Kurtija da nastavi sa eskalacijom situacije na terenu i izazivanje dodatne tenzije i služi interesu Aljbina Kurtija a ne građana ove opštine” navodi se u saopštenju Srpske liste.

Kako dalje ističu, srpski narod i građani Severne Mitrovice nisu pokazali nikakvu želju za ovim članstvom, već je to, kako se navodi, želja Aljbina Kurtija da pogorša stanje na terenu, i da izvrši dodatni pritisak na naš narod.

“Što se udruživanja tiče, naše građane zanima isključivo Zajednica srpskih opština, kao krovna institucija srpskog naroda koji će se udruživanjem srpskih opština u ovu instituciju zaštititi od režima Aljbina Kurtija, ili nekog drugog ko bi poželeo sutra da svoju političku karijeru gradi na represiji srpskog naroda” zaključuje se u saopštenju Srpske liste.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Erden Atić je podneo 1. juna zahtev za članstvo Opštine Severna Mitrovica u “Asocijaciju kosovskih opština” a danas je taj zahtev u skupštini i izglasan.

Odbornici SO Severna Mitrovica su na današnjem zasedanju usvojili odluku o pridruživanju ove opštine pomenutoj asocijaciji.

Comments

Pročitaj još