• Početna>
  • Vesti>

Kancelarija za KiM povodom poslednjeg hapšenja u Leposaviću: Međunarodna zajednica pod hitno da stane na put nerazumnim potezima Prištine

Povodom hapšenja još jednog Srbina sa područja opštine Leposavić U. V. pod sumnjom da je učestvovao u napadu na medije 16. juna u Leposaviću, Kancelarija za Kosovo i Metohiju izdala je saopštenje u kome se kaže da je to nastavak torture Prištine, tj. kosovskog premijera Aljbina Kurtija nad srpskim narodom na severu.

“Hapšenje još jednog Srbina na prostoru Kosova i Metohije, U. V. iz Leposavića koje se dogodilo jutros, nastavak je torture Aljbina Kurtija koji koristi sva sredstva da isprovocira sukob sa mirnim srpskim narodom. Uroš V. je uhapšen kada je jutros rano krenuo na posao, a uhapsili su ga pripadnici Kurtijeve Kosovske policije u civilu, od kojih je jedan vozio čak vozilo sa KM tablicama” navedeno je u saopštenju.

Iz Kancelarije ističu da je reč oi momkju od 28 godina koji je uredno krenuo na posao.

“Nije reč ni o kakvom kriminalcu, već momku od 28 godina koji je mirno išao na posao, znajući da ništa nije kriv. Kurti bez ikakvih dokaza, uprkos činjenicama koje ga demantuju, svakodnevno hapsi Srbe, dok međunarodna zajednica okreće glavu na drugu stranu i pravi se da ne vidi kršenja svih osnovnih prava Srba, Kurtijevo svakodnevno maltretiranje, fizičko, pravno i institucionalno nasilje nad našim narodom” stoji u daljem tekstu.

Iz Kancelarije upućuju pitanje međunarodnoj zajednici da li je bilo gde u demokratskom zapadnom svetu moguće da se iko hapsi po političkim nalozima, bez dokaza?

“Kako je moguće da dokazi svakodnevno demantuju Svečlju i Kurtija, a oni nastavljaju svoje napade na Srbe? Međunarodna zajednica pod hitno mora da se osvesti i nerazumnim potezima Prištine stane na put, jer mir na Kosovu i Metohiji opstaje samo nadljudskim naporima Srba sa severa Kosova i Metohije koji dve godine trpeljivo podnose Kurtijevu torturu” apeluju iz Kancelarije za KiM.

Comments

Pročitaj još