• Početna>
  • Vesti>

Stejt department poziva Srbiju da bezuslovno oslobodi trojicu kosovskih policajaca

Foto: RTS

Stejt department je zatražio od predsednika i Vlade Srbije bezuslovno puštanje na slobodu trojice privedenih kosovskih policajaca.

“Pozivamo predsednika Vučića i Vladu Srbije da odmah i bezuslovno oslobode trojicu kosovskih policajaca koji su privedeni 14. juna. Njihovo hapšenje i stalni pritvor pod lažnim optužbama pogoršali su ionako napetu situaciju” navedeno je u saopštenju portparola Stejt departmenta Metjua Milera.

U saopštenju se još dodaje da će Ministarstvo spoljnih poslova SAD nastaviti da poziva i Beograd i Prištinu da slede plan u tri tačke koji je iznela EU i da se bez odlaganja vrate Dijalogu koji vodi EU.

Viši sud u Kraljevu odredio je 16. juna pritvor trojici kosovskih policajaca koje je srpska policija, uhapsila 14. juna, kako Beograd tvrdi, na teritoriji Srbije.

Tužilaštvo u Kraljevu sumnjiči ih za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i ekspolozivnih materija.

Nakon saslušanja policajaca, Tužilaštvo u Kraljevu saopštilo je da je donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenih B.S, R.Z. i M.Š.

Sa druge strane, Priština tvrdi da trojica specijalaca nisu ušli na teritoriju Srbije, te da ih je srpska policija “kidnapovala”.

Comments

Pročitaj još