• Početna>
  • Vesti>

Potpisan ugovor o sredstvima za sanaciju puta u Zubinom Potoku, vredan 8 miliona RSD

Foto: Tanjug

Ugovorom koji je danas potpisan u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, obezbeđena su sredstva za sanaciju dela puta u Zubinom Potoku, na deonici od velike brane jezera Gazivode do sela Kovači, a reč je o sumi od 7,996 miliona dinara.

Ugovor su potpisali ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović i predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović, u prisustvu zamenika direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju (KiM) Vlade Srbije Borislava Tajića.

Ministar Martinović je, nakon potpisivanja, novinarima rekao da ovaj ugovor ima i širi politički značaj, jer poručuje da je Srbija uz svoj narod na Kosovu i Metohiji.

“Ovim šaljemo i poruku da je KiM deo Srbije. Mi ćemo i dalje pomagati naše lokalne samouprave na Kosovu, a važno je što je ugovor potpisan sada kada se Srbi na KiM bore za goli ostanak i za ostanak Srbije na KiM”, rekao je on.

Zahvaljujući na pomoći, predsednik Privremenog organa opštine Zubin Potok Srđan Vulović je naveo da je reč o putu koji je loš i ima šest-sedam klizišta nastalih kao posledica nedavnih poplava.

“Naša opština u Zubinom Potoku je okružena i zauzeta danima, tako je i u ovom trenutku, narod je uplašen, ali smo rešeni da ostanemo tamo”, rekao je Vulović.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Borislav Tajić je istakao da je reč o jednom od oko 20 puteva koji su oštećeni u nedavnim poplavama i da je on veoma važan jer povezuje 11 sela u kojima živi oko 1.000 ljudi.

Comments

Pročitaj još