• Početna>
  • Vesti>

Petković uz objavljene snimke i fotografije traži hitnu reakciju i oslobađanje nevinih Srba

Foto: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković podsetio je da je danas nedelju dana kako je Kurtijeva policija otela Radoša Petrovića i Dušana Obrenovića, dok su mirno sedeli ispred opštine Zvečan i od predstavnika međunarodne zajednice zatražio hitnu reakciju i njihovo oslobađanje, objavivši na tviteru snimke i fotografije, koje su kako je rekao nedvosmisleni dokaz namernog hapšenja nevinih srba.

“Fotografije i snimci nastali tog dana jasno dokazuju da su Radoš i Dušan uhapšeni pre bilo kakvih nemira u Zvečanu”, napisao je Petković na Tviteru, uz fotografije i snimak sa protesta Srba u Zvečanu, tokom kojih je kosovska policija uhapsila Petrovića i Obrenovića. Očigledno je da Kurti hapsi i progoni nevine Srbe!”, napisao je Petković. 

On je upitao specijalnog predstavnika EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslava Lajčaka, šefa Misije OEBS na KiM Majkla Davenporta, šefa Euleksa Lars-Gunara Vigemarka i UNMIK da li su videli te nedvosmislene dokaze i zatražio hitnu reakciju i oslobađanje nevinih Srba Radoša i Dušana.

Comments

Pročitaj još